MMUA2021: La millor participació per a celebrar una edició molt especial

Reunirà uns 1.700 atletes en el seu desé aniversari.

MMUA2021: La millor participació per a celebrar una edició molt especial
Andrés Micó tras ganar la edición de 2019, última disputada. ARCHIVO

L’edició més especial de la MMUA2021 tindrà una participació de luxe, la millor per a commemorar els deu anys d’una carrera que reunirà uns 1.700 atletes en la línia de meta de demà (10,30 hores), situada en el Complex Eduardo Latorre. A més de noms en la Mitjana Marató d’Andrés Micó –guanyador de diverses edicions i posseïdor del rècord de la prova– i una participació local de molt de nivell, encapçalada per Jordi Bardisa –campió d’Espanya Màster 40 al mig Marató– i en la qual també estan Jairo Espí o Eric Baena, cal destacar la presència en la Mitja Marató del marroquí establit a Algemesí, Yousef Ben Hadi, atleta que al novembre passat es va imposar en els 15K de València Oberta a la Mar, polvoritzant a més el rècord de la prova i detenint el crono en 44’46’’, que li acrediten com a ferm candidat a rebaixar el temps que en 2018 va establir Khalifa de 33’45’’.
Altres noms importants en la Quarta Marató són Andrés Navío, guanyador de l’edició de 2019 amb 34’12’’, el corredor professional Suso de la Fuente –amb 28’51’’ en 10.000 i 1h05’35’’ al mig Marató– i l’alcoiana Lorena Rodríguez, que fa poc va tornar a la competició després d’una lesió de llarga duració i que en 2019 va establir el rècord amb 37’57’’, quedant en aquesta edició sisena de la general. L’organització destinarà 250 euros per a aquell corredor que establisca una nova marca en les dues distàncies tant en la categoria masculina com femenina.
Entre les novetats que presenta aquesta edició tan especial, destacar que cada corredor participant rebrà el trofeu finisher en travessar la línia de meta. Una altra novetat és la incorporació de la marxa nòrdica al programa de la MMUA2021, que se suma a la Marxa de Caminantes i a la micromarató per a escolars amb proves des de les 9 del matí fins a les deu per a les categories prebenjamí, benjamí, aleví i infantil. Un dels forts de la MMUA2021 és la gran quantitat de grups d’animació presents al llarg de tot el circuit. Són una vintena repartits al llarg de tot el traçat de 10 quilòmetres entre grups de música tradicionals, clubs esportius i en major número, grups de ballets locals, acadèmies de ball i dansa i gimnasos. A més, la Unió Ciclista Alcoi acompanyarà als primers classificats de cada modalitat, tant masculina com femenina. Igualment, un grup d’art urbà dirigit per Pepe Llorens estarà pintant en una paret del circuit un mural amb temàtica centrada en l’esport i les inscripcions de la micromarató es destinaran a sufragar les despeses dels xiquets sense recursos que participaran en el campament d’estiu 2022 del Grup Scout Brownsea d’Alcoi.

Send this to a friend