Moda sostenible i amb ‘arrels’ valencianes

La muestra se puede visitar en el Centro Comercial Alzamora

Moda sostenible i amb 'arrels' valencianes
Irene Guilló junt a la seua col·lecció

Durant aquestes setmanes es pot visitar en el Centre Comercial *Alzamora l’exposició ‘Arrels’, una mostra de moda que aposta pels teixits sostenibles i que aprofundeix en les arrels de la tradició valenciana. L’autora de la col·lecció és la jove dissenyadora Irene Guilló Moliner, que ha finalitzat recentment els seus estudis de Disseny de Moda en l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASD). De fet, ‘Arrels’ constitueix el treball final que va presentar per a obtindre la titulació.

Després d’anys explorant la cultura artesanal i la fauna d’altres països a través de la moda, Irene Guilló Moliner va decidir centrar-se en la tradició autòctona per a crear ‘arrels’, una col·lecció de moda composta per sis conjunts per a dona que es pot visitar en la primera planta del centre comercial Alzamora d’Alcoi. La seua creadora fa un homenatge a la marca creada amb la seua àvia, modista i costurera de professió, i al patrimoni valencià en el qual s’ha criat.
La seua passió per les cultures  exòtiques, les tradicions artesanals i la naturalesa característica d’altres continents, juntament amb la pandèmia mundial que ha impedit travessar fronteres amb la idea de buscar noves fonts d’inspiració, ha portat a la jove a conéixer en profunditat les seues arrels valencianes, a través de les quals ha desenvolupat la seua proposta de col·lecció per a la temporada primavera-estiu 2022.

Així es diu la seua col·lecció de moda femenina i sostenible -‘Arrels’- que té com a objectiu cuidar els espais naturals del nostre entorn i per tant el nostre planeta. Com a amant de la naturalesa i de la moda, ha arribat a la conclusió que la situació actual de tots dos sectors no són compatibles i per tant “això ha de canviar”. La moda i l’actitud sostenible per part de la societat poden ajudar a millorar la contaminació global extrema, i és així com la disenyadora ha optat per reprendre els costums típiques i ancestrals dels seus avantpassats amb l’objectiu de recuperar els oficis manufacturers, les peces treballades amb afecte i de qualitat, i evitar el ràpid consum al qual ens hem acostumat actualment.
En aquest projecte trobem blocs de color neutres creats a partir dels fruits naturals procedents de la seua zona valenciana agricultora amb la qual ha treballat tints naturals seguint les tècniques apreses per la seua àvia, i amb els quals es pretén reflectir afecte, dedicació i originalitat. Complementats alhora amb xicotets detalls realitzats a mà i amb una gamma de color  variada i cridanera. Looks ‘casual’, inspirats en la tipologia de peces dels llauradors, pescadors i dones valencianes del segle XVIII residents al parc natural de l’Albufera, resolts mitjançant peces clàsiques renovades, cómodes, atemporals i versátils siluetes folgades i detalls minuciosos treballats a mà.
I com diu l’àvia d’Irene: “En tota la nostra família sempre hem tingut oficis relacionats amb la naturalesa i l’artesanía. Jo també m’he criat a l’aire lliure enmig dels tarongers de Caracaixent, hem estiuejat en la caseta de camp de Jérica, i ara que vivim en un pis, també tenim la sort d’estar en plena Horta Sud de València, envoltats de vegetació i del Parc Natural de l’Albufera [….]. Tant ens agrada la naturalesa que també hem de cuidar-la. I és que si tots pensàrem així… amb el bonica que és… ”.

 

Send this to a friend