Moisés Olcina s’estrena com a actor en ‘Acacias 38’

El personatge al qual dóna vida és un músic anomenat Baltasar Zamora

Olcina caracteritzat per a la sèrie i al fons Inma Pérez, com a Fabiana

Moisés Olcina, amb més de 30 anys de trajectòria musical a la seua esquena, no s’imaginava interpretant a un personatge per a la sèrie de televisió ‘Acacias 38’ durant quatre episodis. I menys, que una conversa entre paisans (el coordinador de guions de la sèrie, Miguel Peidro, és alcoià) poguera desembocar en Baltasar Zamora: el personatge al qual dóna vida Moisés Olcina. Un músic que arriba a Madrid amb l’objectiu de fer una audició que li permeta aconseguir un lloc en una orquestra. I és que la sèrie es troba a principis del S. XX. Un moment en el qual el saxo estava en ple apogeu a Madrid, i comença a perfilar-se un instrument més en les bandes de música.

DOBLE MEMORITZACIÓ 
“Ha sigut una experiència enriquidora –em compta després de vindre de Madrid de gravar les seues escenes– perquè està lluny del que havia fet fins ara […] El millor va vindre quan vaig veure que jo compondria les melodies que després interpretaria. Això em va motivar encara més. Ha sigut un treball molt intens –segueix Olcina– perquè havia de saber-me de memòria la melodia i també el text. A més, el director em donava instruccions; així que, la primera escena que vaig gravar, és la que més em va costar; per la novetat, per la concentració i per la quantitat de coses que has de fer alhora”.

BALL EN L’ALTELL
Fabiana (propietària de la pensió) se sent atreta per la melodia d’un instrument que ella desconeix. Ella s’acosta a ell quan interpreta en ple carrer “L´Arlesienne”, de Bizet. Una atracció, que a Servando (soci de Fabiana) molesta. I sent gelosia, màximament quan ella convida al músic a l’altell per a presentar-li’l als seus amics. Allí tots ballen a ritme del swing que arranca Baltasar Zamora del seu saxofon. Una melodia que és la que ha presentat a la seua audició per a la banda de música i que porta per títol “Fabien”.

Send this to a friend