Muro adapta ‘Les Danses de Palacio’ a la pandèmia

L'Ajuntament ha comunicat la suspensió dels actes per previsió de pluja

Muro adapta ‘Les Danses de Palacio’ a la pandèmia
2019 va ser l’últim any en què ‘Les Danses de Palacio’ van eixir al carrer.

L’emblemàtica Plaça del Palau de la Senyoria de Muro anava a acollir aquesta vesprada, a partir de les 20 hores, una nova edició de les singulars ‘Danses de Palacio’, una cita que enguany s’anava a adaptar a la pandèmia del coronavirus per a poder mantindre viva una tradició que està profundament arrelada en el municipi. Malgrat això, l’Ajuntament de la localitat ha comunicat la suspensió d’aquests balls per la previsió de pluja. 

En aquesta ocasió els balls populars estaven previstos únicament en la Plaça i anaven a gaudir dels mateixos aquelles persones que durant aquesta setmana han reservat les corresponents entades via telefònica o acudint al Centre Cultural d’aquesta localitat del Comtat.

Abans d’anunciar la suspensió, el Grup de Danses Baladre i La Xafigà de Muro tornaran a tindre un protagonisme destacat en ‘Les Danses de Palacio’ i totes dues agrupacions han treballat en els últims mesos perquè es puguen dur a terme la Festa amb una certa normalitat “els agraïm molt l’esforç que han realitzat i gràcies a això podran tornar al carrer nostres ‘Danses’ encara que siga de manera diferent a anys anteriors.

Així mateix, en aquesta ocasió tampoc anava a haver-hi l’habitual ‘ardit de balladors i balladores’, prèvia a la ‘Gran Dansà’, ni tampoc hem celebrat aquesta setmana ‘Les Dansetes’ per diversos punts de Muro així que tota l’activitat es concentrarà en la Plaça de Palacio”, detalla l’edil de Cultura en aquesta localitat del Comtat; Xelo Cascant.

Apuntar que ‘Les Danses de Palacio’ daten del segle XVIII i el seu origen es remunta a quan els veïns de Muro aprofiten els dies previs al Corpus Christi per a celebrar que havien pagat els tributs al Comte de Cocentaina.

Send this to a friend