Mutua Levante estrena un gran espai per a la cultura

Ofereix un espai de prop de 370 metres quadrats de superfície

Mutua Levante estrena un gran espai per a la cultura
La sala principal d’exposicions mostra l’obra de Manolo Antolí | Xavi Terol

Mutua Levante ha inaugurat les seues noves instal·lacions en la plaça d’Espanya. Es tracta d’un complex cultural, que aquesta dotat de tres sales d’exposicions diferents i d’una sala d’actes amb una capacitat de 70 persones. El projecte, convertit ja en realitat després d’un complicat procés d’obres, ofereix un espai de prop de 370 metres quadrats de superfície, que està cridat a convertir-se en un potent dinamitzador de l’activitat artística a la ciutat. Cal subratllar l’important esforç realitzat per aquesta empresa asseguradora alcoiana, amb el qual ratifica el compromís amb la ciutat, en la qual s’han desenvolupat les seues 87 anys d’història.

Dilluns passat dia 21 va quedar inaugurat el nou centre cultural amb el qual la Fundació Mutua Levante multiplica exponencialment les seues possibilitats per al foment de la cultura i l’organització d’activitats. Elena Turrión, consellera executiva de Mutua Levante, va afirmar en l’acte inaugural que amb aquestes noves instal·lacions l’entitat “retorna a la societat parteix del que ha rebut”. El complex cultural s’estén als números 15 i 16 de la plaça d’Espanya. Ofereix quatre espais ben definits: la sala d’exposicions que ja ve funcionant en l’actualitat en el número 15 de la plaça, una gran sala en la planta baixa del número 16, una sala d’actes amb capacitat per a 70 persones, una sala de menor grandària en el soterrani i diferents locals dedicats a oficines, serveis i a magatzem. En conjunt, són prop de 370 metres quadrats; la major part d’ells amb accés directe des del carrer. “Això ens permetrà organitzar més i millors activitats en companyia de les entitats d’aquestes comarques”, va apuntar Turrión.

Mutua Levante estrena un gran espai per a la cultura
La sala d’actes, amb els assistents a la inauguració | Xavi Terol

L’acte inaugural va comptar amb la presència de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui va agrair a Mutua Levante “és esforç realitzat per a dotar a la ciutat d’un gran espai cultural, precisament en un moment molt especial per a Alcoi que estrena capitalitat cultural”.

L’acte va comptar amb la presència d’una reduïda representació de la societat comarcal i de la corporació municipal, tenint en compte els protocols anticovid. A més de l’alcalde d’Alcoi, també va assistir el de Bocairent, Xavier Molina i l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa.

PRIMERES EXPOSICIONS
Dimarts passat van ser inaugurades les exposicions amb el qual el nou complex cultural obri les seues portes. Acull a la sala principal una selecció d’obres del pintor alcoià Manolo Antolí, en la qual es recullen pintures realitzades des de 2009 a l’actualitat, presentant quadres en els quals l’autor mostra la seua més recent evolució artística. Pel que respecta a la sala del soterrani, la primera mostra es titula ‘Nadal universal’ i en ella el pintor Carlos Merchán ofereix la seua particular versió dels principals personatges nadalencs, amb textos de Pep Jordá. Pel que respecta a l’antiga sala, acull a partir d’ara una mostra permanent dels fons pictòrics de Mutua Levante. El flamant complex cultural naix amb la intenció de convertir-se en un entorn actiu i generador d’activitat artística i creativa.

Send this to a friend