“Necessitem consolidar el que tenim i atraure noves inversions”

Pablo de Gràcia, reelegit president de la Cambra de Comerç d'Alcoi

“Necessitem consolidar el que tenim i atraure noves inversions”
Pablo de Gracia, durant les votacions.

Digitalització, economia circular, formació professional i infraestructures. Són quatre dels pilars de treball que formaran part de l’agenda del reelegit president de la Cambra de Comerç i Indústria d’Alcoi, Pablo de Gràcia, que es planteja, en primer lloc, obrir la institució a la societat en general, per exemple, a través d’acords amb altres entitats i administracions. “Volem que la Cambra estiga al servei de la societat i dins d’un marc de desenvolupament econòmic, la idea és treballar aquesta vessant social i fomentar-la també en les empreses del nostre àmbit d’actuació”, assenyala De Gràcia.
Relacionat amb això, una altra línia de treball té a veure amb la responsabilitat social i mediambiental, “sensibilitzant i conscienciant a les empreses de la necessitat d’implantar accions que protegisquen l’entorn”. Per al president, resulta “vital promoure l’economia circular i intentar reduir l’impacte negatiu de les nostres activitats per a deixar un món millor”.
Un altre important repte és la digitalització. Segons De Gràcia, “ajudarem a les empreses a la transformació digital, conscienciant-los de la importància de pujar-se al carro que imposa el nou model productiu”. En aquest sentit, cal recordar que la Cambra, en col·laboració amb l’entitat pública empresarial Red.es, ha posat en marxa les Oficines Accelera Pime, amb l’objectiu de fer costat a les empreses en el disseny i la implementació d’una estratègia de digitalització.
També l’exportació continuarà sent una prioritat per a la Cambra. Referent a això, Pablo de Gràcia remarca que “hem pogut veure durant la crisi provocada per la pandèmia que l’exportació no ha perdut manxa, encara així, intensificarem el nostre treball, ajudant als negocis que no l’han fet mai i potenciant a les empreses que ja exporten”.
I al costat del foment de l’exportació, contribuir a l’augment de la professionalització de les empreses. Sobre aquest tema, el president avança que en breu tenen previst signar un conveni amb la Conselleria d’Educació i, més concretament, amb la Direcció General de la FP, de cara a implementar polítiques d’impuls de la Formació Professional, una qüestió “vital”, segons De Gràcia, per a “satisfer les necessitats dels sectors de la comarca, que requereixen treballadors qualificats en diferents àmbits”, com pot ser el comerç.
En aquest apartat, el reelegit president es proposa treballar per a recuperar la capitalitat en els sectors del comerç, restauració i turisme. Oportunitats de negoci que “cal explotar amb sostenibilitat” i que puguen servir com a “motor de tracció econòmica” per a la comarca. Finalment, en l’àmbit de la indústria destaca que la Cambra continuarà actuant “com a lobby de pressió reivindicant les infraestructures i altres aspectes necessaris per a enfortir el teixit industrial”, alhora que parla de la “col·laboració fonamental” amb l’Ajuntament i la resta d’administracions per a avançar en la creació de nou sòl industrial una qüestió “clau”, recalca, per a “consolidar el que tenim i atraure noves inversions”.

Advertisements

Send this to a friend