Ni d’esquerres ni de dretes

Fa ja dos mesos que funciona el nou carril bici que recorre l’Alameda i jo seguisc sense entendre en què ha canviat la vida, a mal, de tots aquells que diàriament destil·len, especialment a través de les xarxes socials, on sembla que últimament val tot, un odi visceral contra el govern municipal i el seu alcalde, Toni Francés, i tot per impulsar una iniciativa pensant a fomentar el transport sostenible i millorar la qualitat de vida d’Alcoi i els seus habitants. Recentment, durant la visita del subdelegat del Govern a Alacant, Carlos Sánchez Heras, amb motiu de la concessió del primer premi de la Setmana Europea de la Mobilitat al projecte del carril bici d’Alcoi (atenció, que el govern de la Generalitat, del PP, ha premiat eixa obra que els populars alcoians van convertir en el seu cavall de batalla durant la passada campanya electoral; i segueixen a voltes amb ell, ara que si el comptador compta més bicis de les que circulen), doncs deia que eixe dia de la visita de Sánchez Heras, al conductor d’un vehicle que passava per allí en el moment de comparéixer davant els mitjans, li va semblar apropiat mostrar la seua disconformitat amb el carril bici en eixe moment i, espontàniament, va llançar un fort exabrupte contra l’alcalde a l’aire que va poder escoltar tot el carrer. Lamentable.

I, repetisc, em pregunte en què haurà empitjorat la vida d’aquest maleducat senyor des que l’antic carril bus ha deixat de ser-ho per a construir una via per la qual els ciclistes puguen circular amb seguretat, i de pas, que ho siguen també les voreres per als vianants, deixant de ser envaïdes per temeràries bicicletes i agosarats patinets elèctrics.

Perquè com bé va explicar en el seu moment l’ex vicepresident de la Comissió Europea per al Pacte Verd Frans Timmersmans, defensar els carrils bici no és ser ni d’esquerres ni de dretes, “és per tots”, va dir. Encara a Europa, cada any moren unes 300.000 persones per la mala qualitat de l’aire, així que tractar de canviar això no hauria de ser polèmic, considera l’ex mandatari, qui posa l’accent en el fet que més bicicletes i més transport públic és igual a menys contaminació i, per consegüent, el benefici és per a tots. A més, si volem fomentar l’anar amb bici, assenyala Timmersmans, ha de ser una opció segura, per tant, necessitem carrils bici i, sobretot, ensenyar als nostres fills a que l’utilitzen des de xicotets. Com sempre, educació en la base de tot.

Send this to a friend