Nou accés a la Font Roja a través d’una via ferrata

Per a la realització de la via ferrata, es necessiten un mínim de coneixements tècnics, així com una sèrie de material imprescindible com a casc, arnés, cap d'ancoratge amb dissipador i mosquetons

Nuevo acceso a la Font Roja a través de una vía ferrata

L’Ajuntament d’Ibi, des de les àrees d’esports, medi ambient i urbanisme, finalitza l’adequació de la via ferrata que permet travessar el Barranc de els Raboses, situat al costat del conegut Barranc dels Molins i via d’accés al Parc Natural de la Font Roja des d’Ibi.Les noves instal·lacions consten d’un recorregut de 290 metres, en les quals s’han instal·lat quatre ponts tibetans, esglaons, passamans i cables, amb una dificultat de la via de K1/K2, un desnivell de 70 metres i un temps estimat de duració de 40 minuts. També s’han reequipat les antigues instal·lacions per al descens del Barranc dels Raboses pel llit, la longitud del qual és de 350 metres, amb 50 metres de desnivell amb 8 rape’ls, el més llarg de 10 metres, i una dificultat d’iniciació V2 AO II. D’aquesta manera, l’usuari, una vegada finalitzada la via ferrata, pot descendir caminant pel PR-V26 (baixada del Descasaor), accedir al Parc Natural de la Font Roja o descendir pel llit del Barranc dels Raboses a través d’un ràpel.

Coneixements tècnics
Per a la realització de la via ferrata, es necessiten un mínim de coneixements tècnics, així com una sèrie de material imprescindible com a casc, arnés, cap d’ancoratge amb dissipador i mosquetons. Per al descens, es necessiten coneixements en tècniques de descens de barrancs i material obligatori com a casc, arnés, cap d’ancoratge, ‘descensor’ i corda.
Tant en iniciar com en acabar la via *ferrata, hi ha cartells informatius amb la seua respectiva fitxa tècnica, normes de seguretat i croquis, d’obligat compliment per a tots els usuaris de la via. L’accés a les instal·lacions compta amb una aproximació de 450 metres del punt d’inici, situat en el pàrquing que hi ha al costat del fàbrica CLR (carretera direcció a Banyeres).
Les obres han estat realitzades per l’empresa ASSUMUT i amb elles s’espera acostar l’esport al medi natural i als rics recursos naturals dels quals disposa el municipi, així com un reclam turístic més per a la localitat.

Send this to a friend