Nou mapa als Ajuntaments de la comarca i sorpresa a l’Alqueria d’Asnar

Predominen els acords PSPV-Compromís en els municipis de l'Alcoià i El Comtat

Nou mapa als Ajuntaments de la comarca i sorpresa a l'Alqueria d'Asnar
César Palmer es va convertir per sorpresa en alcalde de l’Alqueria.

Amb la constitució dels Ajuntaments després del 28M es va dibuixar també un nou mapa polític a les comarques de l’Alcoià i el Comtat, territori que pràcticament s’ha configurat com un dels últims reductes del Botànic en la Comunitat Valenciana. Els acords entre PSPV i Compromís fan que les dues formacions polítiques governen en les principals ciutats formant així l’eix Ibi-Alcoi-Cocentaina-Muro que serà decisiu per a impulsar polítiques comarcals en els pròxims quatre anys. La coalició d’esquerres Sumem no va facilitar un acord amb el PSPV a Onil deixant l’alcaldia en mans dels populars. També a Agres, on es podia haver materialitzat un pacte d’esquerres entre Compromís i PSPV, cada partit es va votar a si mateix en la investidura i davant l’empat governarà el Partit Popular, en minoria, encara que sent la força més votada en les últimes Eleccions Municipals.

La principal sorpresa del passat dissabte es va produir a l’Alqueria d’Asnar on Compromís, amb dos edils, es va fer amb l’alcaldia a última hora de la mà dels altres dos regidors del Partit Popular. D’aquesta manera apartaven al PSPV d’Andreu Ripoll de liderar el govern local malgrat que els socialistes havien aconseguit tres regidors en les municipals del 28M. César Palmer, de Compromís, quedava proclamat alcalde al·legant la necessitat d’un canvi al poble després de 44 anys d’executius del PSOE liderats per Jaume Pascual, curiosament un dels primers edils més veterans d’Espanya.

El 17 de juny de 2023 també va deixar fets curiosos com que María García siga la primera dona alcaldessa de la història d’Agres o que Alejandro Montava haja accedit a l’alcaldia de Quatretondeta com un dels més joves de la Comunitat Valenciana. José Luís Seguí, l’alcalde més veterà d’Espanya amb 51 anys en el càrrec, cedia la vara de comandament a Almudaina al jove Pau Navarro.

Send this to a friend