Pablo de Gracia urgeix l’aprovació del PGOU: “ja no podem esperar més”

El president de Cambra Alcoi es va mostrar molt reivindicatiu i va remarcar el caràcter propi de les empreses de la ciutat

Pablo de Gracia urgeix l'aprovació del PGOU: “ja no podem esperar més”
Pablo de Gracia durant la seua intervenció. | QUIQUE REIG

El president de la Cambra de Comerç d’Alcoi, Pablo de Gracia, va aprofitar la seua intervenció en la gala de lliurament de premis del passat dijous per a enumerar les diverses reivindicacions i peticions per part de l’òrgan que lidera i també per a argumentar, amb xifres, el positiu que resulta el suport de les administracions a l’hora de posar en marxa projectes que es tradueixen en ajudes directes per a les empreses, com per exemple, el milió d’euros que han arribat “a les empreses d’Alcoi des que obrim l’Oficina Acelerapyme”.

“Necessitem que es tinga en compte a aquestes comarques com a escenari estratègic. Tenim capacitat de generar talent, per a les nostres empreses i per a les quals vinguen. Tenim la capacitat de ser innovadors i creatius. Hem de posar el focus d’atenció a la indústria com a palanca fonamental de creixement sostenible”. Aquestes van ser algunes de les paraules del discurs del president de Cambra Alcoi, que les seues dues principals reivindicacions van ser el PGOU i la falta de sòl industrial a la nostra ciutat. D’aquesta manera, va aprofitar la presència de la consellera d’Hisenda en els premis, Ruth Merino per a instar-la a “intentar agilitzar al màxim tots els tràmits que queden perquè el PGOU siga una realitat, és un pla vital per a poder créixer i ja no podem esperar més”, al·ludint d’aquesta manera a “els processos burocràtics interminables que acaben amb la paciència dels empresaris”.

Respecte al sòl industrial, De Gracia va posar l’accent en la necessària creació del polígon sud i va constrényer a les diferents administracions competents a treballar de manera “coordinada” perquè aquest projecte tire avant.

En un marc com el lliurament d’uns premis que reconeixen a les empreses alcoianes, el president de la Cambra de Comerç d’Alcoi va assenyalar als factors que considera que caracteritzen a les empreses de la nostra ciutat, i que fan d’elles un referent. Un d’ells és “l’atreviment. El caràcter de les nostres comarques és créixer-se davant les dificultats” i l’altre, la capacitat d’adaptació: “les empreses que són ací és perquè s’han adaptat”.

Així mateix, va fer referència a “dos aspectes fonamentals” que han fet que, malgrat les dificultats, “Alcoi haja prosperat”, que són, “les persones i la seua inquietud per emprendre negocis” i també “l’ecosistema educatiu, social, cultural i empresarial”.

Dins d’eixes dificultats, De Gracia va afirmar i va criticar que “no ho hem tingut fàcil, amb una orografia molt particular, amb un retard en les infraestructures de més de 10 anys, amb un abandó continu durant anys per part de l’administració valenciana, quan quasi tot el suport financer s’anava a les grans àrees metropolitanes”.

Malgrat tot això, el president de la Cambra va traure pit del múscul industrial d’Alcoi i comarca, sent un dels més destacats del teixit econòmic de tota la Comunitat Valenciana, tal com va destacar.

En un altre ordre de coses, va fer una proposta a l’administració valenciana, a la Generalitat Valenciana, que consisteix a crear una oficina de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) dins de la pròpia Cambra de Comerç.

Send this to a friend