Patinets i bicicletes no podran circular per les voreres d’Alcoi

L'ús del casc serà obligatori per als conductors de vehicles de mobilitat personal

Circulant amb un patinet, a Alcoi. ARXIU

Els patinets i les bicicletes no podran circular per les voreres d’Alcoi. L’Ordenança Municipal de Circulació inclou finalment la proposta del Partit Popular perquè les voreres siguen espais reservats exclusivament als vianants, indica la formació en una nota de premsa. La versió inicial de l’ordenança plantejada pel Govern d’Alcoi, del PSOE, sí que permetia la circulació de bicis i patinets per les voreres. “Entenem que la mobilitat sostenible ha d’aconseguir-se a costa dels cotxes, no dels vianants, per això defensem que bicicletes i patinets circulen per la calçada i no per les voreres”, explica el regidor del PP, Kiko Cantó.

La proposta del PP, finalment inclosa en la futura ordenança, està basada en les directrius realitzades per la Direcció General de Trànsit respecte a la circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal, així com el Reglament General de Circulació, segons el qual “està prohibida la circulació de tota classe de vehicles per les voreres i altres zones per als vianants”.

“Des del Partit Popular hem insistit a modificar la proposta inicial per a incorporar les directrius de la DGT i incloure en l’Ordenança de Circulació prohibir el trànsit per les voreres a tots els vehicles”, indica Cantó. El regidor agraeix que la resta de grups hagen acceptat la proposta del PP, també reivindicada per Guanyar Alcoi. “Era un canvi bàsic que calia introduir en la nova normativa”, recalca Cantó.

Send this to a friend