Podem i Compromís anuncien que donaran suport al Pressupost 2022

Aquest divendres se celebra el Ple extraordinari per al debat dels comptes municipals

Donaran suport al Pressupost 2022
El portaveu de Compromís, al costat de l’alcalde i la regidora d’Hisenda.

Podem i Compromís han anunciat aquest dijous, un dia abans de celebrar-se el debat del pressupost municipal per a 2022, que donaran suport als comptes presentats pel govern municipal, que recordem ascendeixen a 72 milions d’euros. Totes dues formacions han donat a conéixer la seua intenció de votar favorablement al document, en dues compareixences diferents celebrades aquest dijous, de la mà dels seus respectius portaveus acompanyats de l’alcalde Toni Francés i la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó.

Per part de Podem, Cristian Santiago ha detallat que la seua formació ha acordat amb el govern actuacions per a la ciutat amb un valor total de 1’8 milions d’euros. Entre elles ha destacat els 1’2 milions destinats a la posada en marxa d’un pla d’adequació integral de la Zona Alta, així com el trasllat del consultori mèdic que dona servei al barri, a un local del carrer El Camí. A més, a iniciativa de la formació habitada, l’Ajuntament durà a terme un projecte museogràfic consistent en la creació d’una típica ‘casa de dues claus’, com a recreació del passat obrer de la ciutat, perquè puga ser visitada.

El portaveu de Podem, acompanyant a l’alcalde i la regidora d’Hisenda.

A part de les diferents propostes acceptades en el pressupost d’enguany, Santiago ha recordat que en el que va de legislatura, el govern socialista «ha complit» amb diversos acords plantejats per Podem, amb una inversió pròxima als 2’3 milions d’euros. Aquesta quantia, sumada als 1’8 milions consensuats per a aquest 2022, «demostra que som una eina útil» per a la ciutadania, en paraules de Cristian Santiago, qui avança que entre els acords materialitzats es troba la creació de l’empresa pública municipal i que aquesta tirarà a caminar encara dins del primer trimestre d’enguany.

Pel seu costat, el portaveu de Compromís, Màrius Ivorra, ha remarcat que del llistat d’aportacions presentades al govern de cara a l’elaboració del pressupost, han sigut acceptades «la pràctica totalitat d’elles». Destaca el pla Rehabita, un programa per a pal·liar la soledat no desitjada entre les persones majors, un projecte d’inversió en matèria d’eficiència energètica en col·laboració amb l’IVACE, l’organització de concerts per a joves a l’estiu, continuar amb la promoció del valencià, incrementar la partida d’ajudes a l’alimentació, i la posada en marxa del que la formació valencianista denomina ‘*Espai Petit’, que consisteix en la creació d’un ateneu cultural en la zona del llit del riu, en concret, en l’antiga fàbrica de Petit.

Ivorra considera que es tracta d’un «bon acord», alhora que opina que «la situació actual de la ciutat i del món requereix treballar conjuntament». Uns termes en els quals també s’ha expressat l’alcalde, que igual que l’edil responsable d’Hisenda, valora les aportacions realitzades pels grups de l’oposició. «Vivim moments d’incertesa en els quals fa falta que els polítics actuem amb responsabilitat», declara Francés.

PP EN CONTRA I NO ADSCRIT A FAVOR

Cal assenyalar que el PP va anunciar la setmana passada la seua intenció de presentar una esmena a la totalitat del pressupost al·legant un informe d’Intervenció que detecta un desequilibri «per les excessives previsions d’ingrés, així com l’excessiva dependència de l’endeutament i de les subvencions”, advertia el portaveu popular, Quique Ruiz. Mentrestant, el regidor no adscrit, Marcos Martínez, ha comunicat aquest mateix dijous que també votarà a favor del pressupost, ja que el govern municipal ha augmentat un 15% la partida en concepte de manteniment de la ciutat i aquesta era la condició de l’ex edil de Ciutadans per a donar el seu suport a Francés.

Send this to a friend