Podem i Guanyar trenquen les negociacions i no aniran junts

La plataforma municipalista culpa a la formació habitada de “tancar la porta a la unitat”

Podem i Guanyar trenquen les negociacions i no aniran junts
Intervenció en un ple d’Obiol (ex portaveu de Guanyar), asseguda al costat de Santiago (Podem).

Podem i Guanyar, finalment, no concorreran en coalició a les eleccions locals. Així ho anunciaven tots dos el dimecres, després de trencar les negociacions que duien a terme des de fa diversos mesos i que en les últimes setmanes havien entrat en punt mort, tal com avançava aquest periòdic en la seua edició anterior.
Guanyar culpa a Podem de la falta d’acord, acusant la formació habitada de “tancar la porta a la unitat”, i el seu candidat a l’alcaldia, Sergi Rodríguez, lamenta una decisió que “malbarata esforços i temps invertit” a trobar punts d’acord, retrau. D’aquesta manera, Rodríguez remarca la seua “profunda decepció”, al mateix temps que mostra la seua “confiança en la capacitat de treball de la plataforma municipalista”.
“Portem ja huit anys demostrant que som l’única força d’esquerres a l’Ajuntament d’Alcoi que defensa de manera innegable el benestar dels treballadors”, assenyala Rodríguez, que afig que “els nostres regidors han evidenciat que tenim idees, ganes i capacitat de treball de sobres per a governar aquesta ciutat, i tot això malgrat els obstacles que el PSOE ens ha posat”.
Podem, per part seua, atribueix la falta de pacte al fet que durant el procés de diàleg “han quedat en evidència les diferències dels projectes”, motiu pel qual l’assemblea de Podem ha optat per “mantindre la independència del seu projecte per a continuar treballant i construint en positiu”.
Trini Rubio, candidata per Podem, recalca que la proposta d’acord de la seua formació “ha sigut des de l’inici, justa i equitativa quant a representació i responsabilitats, banderera per la raó, el sentit comú i la generositat”, destaca.

La clau de la ruptura
Segons ha pogut saber aquest periòdic, una de les principals desavinences entre totes dues formacions hauria sorgit en plantejar la possibilitat d’un hipotètic pacte amb el PSOE, bé per a governar, bé en cas d’acords puntuals durant la pròxima legislatura. Per part de Guanyar s’haurien negat en rotund a aconseguir qualsevol tipus de pacte –des de la formació neguen que això siga així– , mentre que en el cas de Podem, deixarien oberta aquesta porta, de la mateixa manera que ho han fet al llarg dels últims anys i, de fet, el suport de la formació habitada al govern municipal en alguns temes durant la present legislatura, ha resultat determinant a vegades per a tirar-los avant, motiu pel qual hi ha hagut desacords entre tots dos partits.
Així les coses, ja per separat, Podem i Guanyar centraran els seus esforços a partir d’ara a configurar els seus respectius programes electorals, mostrant-se a més molt confiats en les seues possibilitats de cara al pròxim 28 de maig i un possible “canvi polític”.

Compromís ja es va desmarcar
Cal recordar que en algun moment es va arribar a parlar, fins i tot, d’un acord a tres bandes entre Podem, Guanyar i Compromís, per a anar plegats a les Municipals. La formació valencianista va ser la primera a desmarcar-se i elegir al seu candidat, Álex *Cerradelo, que va ser anunciat quasi per sorpresa després de sonar amb força el nom de Júlia Company. De moment encara no es coneix la resta de la candidatura.

Send this to a friend