Polèmica en Banyeres per la gestió de muntanyes

El PP critica i l'alcalde recorda que són de titularitat privada

Polèmica en Banyere
Arbres destrossats al costat de la carretera.

L’alcalde de Banyeres, Josep Sempere, ha lamentat les declaracions realitzades pel portaveu del PP, José Carlos Molina, arran de que es prohibira transitar pels parcs naturals durant els dies en què es va produir l’onada de calor davant el risc extrem d’incendis forestals per les elevades temporals.

Molina va recordar que des del seu grup s’havia advertit del mal estat de les muntanyes valencianes, inclosos els de Banyeres de Mariola, denunciant la “deixadesa del Consell” per no haver netejat els arbres caiguts després dels últims temporals de la neu, la qual cosa va omplir les muntanyes d’una “càrrega de combustible” propícia per a multiplicar el risc d’incendis forestals. L’edil popular assenyalava que la solució “no era prohibir” sinó “treballar durant tot l’any per a no haver de lamentar”.

Davant aquestes declaracions Josep Sempere ha referit que la major part de les muntanyes situades en el terme municipal de Banyeres són de propietat privada “pel que són els seus titulars els que tenen l’obligació de mantindre en condicions aquests terrenys”.

El primer edil va explicar que tots els anys s’emeten bàndols recordant la necessitat que els particulars netegen i esbrossen els terrenys de la seua propietat per a evitar que puguen produir-se incendis forestals, igual que ho fa l’Ajuntament en els terrenys en els quals té la titularitat.

També va avançar en què s’estava treballant en el disseny d’una ordenança que regule aquestes situacions, donada la deixadesa que s’observa en aquest sentit.

Va assenyalar, d’altra banda, que durant els dies de màxima alerta es van reforçar els serveis del voluntariat ambiental que presta vigilància en el terme municipal i que té com a funció advertir amb la major urgència de qualsevol conat d’incendi o situació de risc relacionada.

Send this to a friend