Proposen recuperar un pis de ‘dues claus’

Podem presentarà la proposta al pròxim Ple

Proposen recuperar un pis de ‘dos claus’
Les cases de ‘dos claus’ són singulars d’Alcoi.

Podem ha anunciat que presentarà una proposta al pròxim Ple consistent en un projecte de recuperació d’una casa de ‘dues claus’ per a la seua posada en valor com a espai museu representatiu de la classe obrera de l’època.

Aquestes cases són “úniques i singulars de la nostra ciutat“, tal com s’afirma des de la formació habitada.

“Alcoi compta amb una història i un patrimoni industrial molt important que hem de preservar i tindre la capacitat de donar-ho a conéixer a la resta del món. Les cases de ‘dues claus’ són un exemple”, comenta el regidor Aarón Ferrándiz.

Podem explica que aquestes cases es van construir, inicialment, com a habitatges unifamiliars i plurifamiliars, i que, amb l’increment poblacional a Alcoi durant la industrialització, “es van convertir en habitatges obrers comunals davant la falta de cases per a la gent treballadora que va arribar a la ciutat”.

Ferrándiz afig que “recentment, des de l’Associació Alcoi Industrial (LHIA), han tractat la singularitat i la importància d’aquestes cases per a la història de la nostra ciutat. En paraules dels seus responsables, representen un patrimoni material i immaterial que ha de respectar-se i que tenim el deure de restaurar, protegir i conservar almenys un d’aquests habitatges perquè puga visitar-lo i conéixer-lo tothom. Nosaltres no podem estar més d’acord amb aquesta afirmació i volem posar en valor la tasca que realitza aquest col·lectiu pel patrimoni industrial de la nostra ciutat”.

Així mateix, Podem incideix en què la recuperació del patrimoni industrial “és una reivindicació històrica de la ciutat i una tasca pendent que hem d’abordar quan abans, pel seu valor i per l’oportunitat econòmica que suposen i que hem de saber aprofitar”, conclou el regidor.

Send this to a friend