Retorn al passat a Can Misses

L'Alcoyano torna al camp on va guanyar en 2021

Jean Paul va jugar els seus primers minuts enfront de l’Antequera. LUCIO ABAD

L’Alcoià torna al passat demà (12 hores) a Can Misses. Fa tres anys, també pel mes de gener, els de Vicente Parras donaven la campanada guanyant 0-1 amb un gol d’Ángel López en el minut 80, en unes circumstàncies molt similars a les que es trobarà demà.

Llavors l’Eivissa era líder, anava com un tir i marxava invicte. De fet, eixa temporada va acabar ascendint com a campió de grup. Els blanc-i-blaus, per part seua, eren un equip en alça que venia de guanyar 2-0 en el Collao a l’Oriola i que en aquell partit va traure a relluir totes les qualitats que feien dels equips de Parras rivals molt temibles i incòmodes, que es desembolicaven com a peix en l’aigua en l’últim tram de partit, on qualsevol ocasió era or pur, com l’acció d’Ángel López en la vora de l’àrea a deu minuts del final.

La història torna a repetir-se demà, amb un Eivissa intocable a Can Misses, on només l’Intercity ha aconseguit traure petroli (1-3), però apareixen resultats tan espectaculars al seu favor com un 5-2 al Recreativo, un 4-1 al Linares, un 3-1 al Murcia, un 3-0 a l’Antequera o un 2-0 al mateix líder Castelló.

Com llavors, l’Alcoyano és un equip en alça amb eixes tres victòries consecutives que només han aconseguit igualar Castelló i Recreativo. Fa una setmana, en la roda de premsa prèvia al partit de l’Antequera, el tècnic Vicente Parras va assegurar que el repte era que el seu equip ho fera bé enfront de rivals de la part alta de la classificació.

Enfront de l’Antequera ho va aconseguir, amb alguns matisos, perquè la seua primera part va ser per a arrancar a córrer, però es va aconseguir el propòsit de guanyar amb eixe gol de Raúl Alcaina de penal en el descompte, una victòria que defineix perfectament els partits del Collao.

Demà, els blanc-i-blaus tindran una nova oportunitat, ara front possiblement a la millor plantilla del grup per noms i a la seua casa. Entre tres jugadors: Álex Gallar, el rus Obolskii i el camerunés Soko, es reparteixen quasi la meitat dels gols de l’Eivissa, amb cinc cadascun. Gallar possiblement és el millor llançador de la categoria a pilota parada.

Parres tenen les baixes de Sergi López per sanció i de Pablo Ganet, en la Copa d’Àfrica, i amb Agüero, Albisua, Farru i Imanol advertits de sanció a veure una altra targeta groga. Tindrà les altes de les dues últimes incorporacions en el mercat hivernal: Kike Carrasco, que no va poder jugar enfront de l’Antequera per complir cicle de targetes, i de Dani Selma, l’última incorporació en el mercat hivernal.

El de L’Eliana arriba cedit pel Tenerife que li va renovar fins a juny de 2026. Procedeix del San Fernando, on malgrat sumar només cinc titularitats portava tres gols.