Sanitat comunica un brot a Castalla i 16 casos en la zona

El departament d'Alcoi suma nous actius en l'última actualització

Exteriors de l’hospital comarcal Verge dels Lliris d’Alcoi | Arxiu

L’última actualització de les dades de Covid-19 aportada per Sanitat reflecteix un increment de 16 nous casos actius en el departament de Salut d’Alcoi, la qual cosa fa un total de 646 casos des que va començar la pandèmia, dels quals, 96 estan actius.

A més d’aquesta dada, Conselleria va informar ahir a la vesprada d’un brot d’origen social a Castalla amb 7 casos, i d’altres dos a Ontinyent, amb 6 i 4 casos respectivament.

A Castalla, segons tvA, aquesta setmana s’han produït els dos primers positius en centres educatius, concretament en el CEIP Rico Sapena de l’esmentada localitat. Els afectats i els companys de classe romanen aïllats a l’espera dels resultats de les PCR, encara que s’indica que no s’haurà de tancar el centre en haver-se establit classes bambolla, per la qual cosa, no s’ha mantingut contacte amb estudiants d’altres grups.

Per localitats, a Alcoi hi ha 21 casos actius, 16 a Banyeres, 1 a Beniarrés, 14 a Castalla, 3 a Cocentaina, 36 a Ibi, 2 a Muro, 3 a Onil i 1 a Tibi. Dels municipis esmentats, han sumat casos nous en l’última actualització Alcoi, Castalla, Banyeres, Ibi, Benilloba i Cocentaina, mentre que la resta ja van aparéixer en l’anterior actualització de dades.

Segons indica Radio Alcoy, dels 16 nous casos del departament d’Alcoi, 6 d’ells estan ingressats a l’hospital Verge dels Lliris. A més, i també concorde a la informació d’aquest mitjà, hi ha 4 pacients d’edat avançada que romanen en l’UCI per la Covid-19.

També de les dades d’ahir es reflecteix que s’ha produït a Banyeres una substancial reducció de casos actius de Covid-19, situant-se el seu número en 16.
D’aquesta actualització es desprén que, respecte a l’actualització anterior, s’han produït 2 nous contagis positius i que s’han donat un total de 17 altes mèdiques.

Malgrat això, des de l’Ajuntament es continua insistint a demanar responsabilitat i que es complisquen les normes sanitàries, ja que continuen apareixent nous contagis.

Send this to a friend