S’oficialitza la cessió de la travessia de la Nacional 340

L'Ajuntament i el Ministeri de Transports han signat l'acord aquesta setmana a Alcoi

S'oficialitza la cessió
Moment de la signatura de l’acord de cessió, dijous passat.

El Ministeri de Transports ha oficialitzat la cessió a l’Ajuntament d’Alcoi de la travessia de la carretera Nacional 340 al seu pas per la ciutat. Es tracta del tram que va des de la rotonda del Molinar fins a l’accés Nord a Alcoi, exceptuant el Pont Fernando Reig, que continuarà sent titularitat del Ministeri. En total la superfície que se cedeix és de 5.707 metres, amb una superfície estimada de 159.575 m².

Segons apunten des del consistori, fa més de 10 anys que el Govern d’Espanya no accepta cessions de travessies a canvi d’una inversió o quantitat econòmica, exceptuant aquest cas, en el qual dedicarà 1’5 milions d’euros a Alcoi. En concret 900.000 euros per a la construcció de la rotonda d’accés Nord que assumeix el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i 600.000 que ja va invertir per a l’estabilització de la Vaguada.

Afigen des de l’Ajuntament que la cessió d’aquesta travessia comportarà que l’administració local puga dur a terme diferents projectes, com el semàfor en la Beniata per a facilitar el passe a les persones que baixen des de Sant Pancraç; també millorar l’accés des d’Alacant; dur a terme una reordenació de Els Alçamora, Alameda Camilo Sesto i Juan Gil Albert, millorant la mobilitat sostenible d’Alcoi; i també adaptar alguns aspectes del Pla General que eren “complicats” d’executar amb la normativa del Ministeri. “Fins al moment aquestes iniciatives no es podien realitzar perquè en ser travessia tot projecte havia d’adaptar-se a la normativa del Ministeri, que és molt més restrictiva i complicada que les de planificació urbana”, apunten els serveis informatius de l’executiu local.

“Després de més de 10 anys de reivindicacions ha sigut aquest Govern Municipal el que ha aconseguit que la cessió de la travessia tinga a canvi una inversió del Ministeri. Han sigut molts anys de reunions per a poder arribar finalment a aquest acord que serà molt beneficiós per a Alcoi”, ha destacat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Postura de Ciudadanos
La portaveu de Ciudadanos Alcoi, Rosa García, celebra la cessió del tram, encara que recorda a l’alcalde “el compromís adquirit” del projecte de la rotonda d’accés nord a la ciutat, “que porta aturat des de la legislatura passada”. Afig García que “el següent pas lògic a la recepció de la carretera ha de ser fer la rotonda”, alguna cosa que demanarà durant la celebració del pròxim ple municipal.

Send this to a friend