Surhayen Pernía guanya el Rallye La Nucía Mediterráneo

José Luis Peláez, segon i Jan Solans, tercer completen el podi

Pernía guanya el Rallye La Nucía
Podi amb els tres vencedors de la prova.

Surhayen Pernía i Alba Sánchez (Hyundai i20 R5) han guanyat la 27 edició del Rallye La Nucía Mediterráneo-Trofeu Costa Blanca, després de liderar de principi a fi la competició. El pilot càntabre va ser el més regular en aquesta prova puntuable per al Super Campionat d’Espanya de Rallyes (S-CERT) i l’Europeu ERT (European Rally Trophy FIA). El Rallye de La Nucía es va desenvolupar durant dues jornades: Divendres i Dissabte amb 9 trams i 151 quilòmetres de competició.

Surhayen Pernía va ser el més regular en els 9 trams cronometrats del Rallye, marcant el millor temps en tres d’ells. José Luis Peláez, a 1,40 minuts i Jan Solans, a 5,25 completen el podi en el Super Campionat d’Espanya de Rallyes (S-CER).

Puntuable Europeu i Teledeporte

El Rallye La Nucía ha sigut puntuable també per al Campionat Europeu de Rallyes (European Rally Trophy FIA), per primera vegada. Prova amb gran presència mediàtica, retransmesa per Teledeporte de TVE i en streaming pel canal de youtube de la RFEDA.

80 equips i 35 municipis

Aquest Rallye va ser organitzat per la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana (FACV) i l’Automòbil Club AIA, Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de La Nucía. El Rallye La Nucía va tindre 80 equips participant, que van competir el divendres 5 i dissabte 6 de novembre, per les carreteres de la muntanya alacantina, travessant 35 municipis.

El lliurament de trofeus de va realitzar a l’interior del Pavelló Muixara de La Nucía i va comptar amb la presència de Manuel Aviñó, president Real Federació Espanyola d’Automobilisme, Vicente Cabanes, president AIA i director del Rallye i Bernabé Cano, alcalde de La Nucía.

Líder des del primer tram

Surhayen Pernía i Alba Sánchez (Hyndai i20 R5) van agafar el lideratge en el primer tram del Rallye La Nucía i no el van soltar en tota la competició. El pilot càntabre va gestionar amb mestratge el seu avantatge acumulat del divendres sobre els seus rivals. Els problemes mecànics de Jan Solans i Rodrigo Sanjuan (Citroën C3 R5) els van fer perdre 6 minuts i no poder optar a la victòria. Solans va intentar la remuntada però va ser inútil, malgrat véncer en 5 dels 9 trams del Rallye, que els va ajudar a pujar a la tercera plaça.

Segons van ser José Luis Peláez i Rodolfo del Barri (Skoda Fabia R5), a 1.40.9 de la parella guanyadora. Va ser un rallye difícil, per les adversitats climatològiques i per les interrupcions, en forma de neutralitzacions per avaries i accidents que van trencar el ritme i van privar de l’emoció de la competició en alguns instants del rallye.

Triple triomf per a Pernía

Surhayen Pernía també es va adjudicar la FIA Iberian Rally Trophy (ERT) i la Copa d’Espanya de Rallyes d’asfalt (CERA) en el Rallye de La Nucía. Mentre que el triomf en el Campionat de la Comunitat Valenciana va ser per a Toni Ariete (Ford Festa R5 MkII), per davant de José Antonio Aznar (Porsche 977 GT3) i Carlos Moreno (Citroën C3 R5). D’altra banda, Diogo Gago ha guanyat en la Clio Trophy i Ángel Rodríguez la Copa Sandero i Mariano Parés en la Copa N5 RMC.

Triomf Local

El pilot de La Nucía Xavi Fracés i Jordi Esplugues (Lancia Delta Integrale) van guanyar les dues proves de l’Autonòmic de Regularitat Sport, disputades dins del 27 Rallye La Nucía Mediterráneo ‘Trofeu Costa Blanca”. Un doble triomf local dins d’aquesta edició de la competició, que també van rebre la seua copa de campions, dins del lliurament de trofeus. Fracés i Esplugues van guanyar “a casa” i “davant la seua afició”.