Tirisiti preveu fer riure a unes 30.000 persones aquesta campanya

El divendres 24 de novembre s'obrirà el teló per a les reserves de centres educatius, procedents de 40 poblacions

Tirisiti preveu fer riure a unes 30.000 persones aquesta campanya
Treballs de muntatge d’aquesta setmana del Betlem de Tirisiti. XAVI TEROL

El venter alcoià més famós, Tirisiti, compta els dies perquè el teló del Teatre Principal torne a obrir-se donant principi a un dels grans atractius del Nadal Alcoià, com és el Betlem de Tirisiti, dut a terme, de nou, per la companyia La Dependent, després que el contracte fora adjudicat en 2022, per un període d’un any, prorrogable a un altre més.

El gerent de La Dependent, Joanfra Rozalén, explica els detalls d’aquesta campanya, que de nou, comptarà amb funcions per a centres educatius principalment, encara que també fan les seues reserves centres de majors, centres de dia o escoles amb persones amb discapacitat, i després serà el torn de les funcions dirigides a tots els públics.

Les reserves de la campanya escolar es van obrir a mitjan octubre i el període de funcions serà del 24 de novembre al 22 de desembre, incloent a més tres dissabtes de sessions extraordinàries, els dies 2, 9 i 16 de desembre, dirigides principalment a col·lectius més nombrosos: “com a associacions, filaes, falles, associacions de veïns…”. Es tracta de xifres d’espectadors molt elevades, que es complica atendre en la campanya de tots els públics.

Joanfra Rozalén avança que, per a eixes funcions especials “ja tenim a una desena de grups” que han reservat, o bé una quantitat elevada de seients, o fins i tot, la funció completa. Les localitats que queden disponibles per a eixos dissabtes, està previst que isquen a la venda el divendres 24 de novembre.

Rozalén indica que, respecte a la campanya escolar, la previsió és rebre entre 14.000 i 15.000 espectadors en unes 120 funcions, sent xifres similars a les d’abans de la pandèmia de la COVID-19.

“El grup més nombrós en aquesta campanya és de xiquets d’entre 6 i 8 anys” i la procedència dels centres és d’uns 40 municipis diferents, que van “des del sud d’Alacant fins al nord de València”, sent una excursió o visita d’un dia a Alcoi, a la qual ajuda la informació que se’ls facilita des del Betlem de Tirisiti “sobre les possibilitats d’Alcoi, com a visites a museus o a espais naturals”.

CAMPANYA GENERAL
D’altra banda, quant a la campanya per a tots els públics, s’estendrà del 23 de desembre al matí del 5 de gener, amb unes 80 funcions i la previsió d’assistència d’altres 15.000 persones, per la qual cosa les xifres totals serien de 200 funcions i 30.000 espectadors. Es tracta de números similars als registrats en l’anterior campanya: “és una xifra molt important”, remarca *Rozalén.

Send this to a friend