Toni Francés: “La pressió assistencial continua sent alta”

La incidència ha passat dels 500 per 100.000 habitants als 439

Toni Francés: “La pressió assistencial continua sent alta”
Toni Francés, alcalde d’Alcoi. ARXIU

Una vegada més, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha fet una crida a la responsabilitat de la societat alcoiana, a qui sol·licita el compliment de les mesures de prevenció, com ara el distanciament social i “evitar, tant com puguem, les reunions en l’àmbit social i familiar. Només des de la consciència i l’esforç de tots i totes serem capaços de superar aquesta situació”.
El primer edil ha indicat que “en les últimes setmanes la incidència de la Covid-19 a la nostra ciutat ha anat creixent, situant-se en xifres preocupants”, i és que segons l’actualització realitzada a principis de setmana “la incidència feia que estiguérem per damunt dels 500 casos per 100.000 habitants”. Amb l’actualització realitzada el divendres es demostra que “hem aconseguit doblegar aqueixa corba i iniciar un camí de descens dels contagis a la nostra ciutat”, ja que la incidència ha descendit fins als 439.
Francés afig que “no podem estar tranquils, ni podem estar contents perquè la pressió assistencial a l’hospital d’Alcoi continua sent alta. El nombre de casos positius continua sent molt alt i també perquè hem de lamentar novament de pèrdues humanes a conseqüència de la Covid-19”.
Segons ha detallat el primer edil, “estem en contacte amb Sanitat per a veure si cal pendres noves mesures i ens han dit que les que estem prenent són les que toquen”.
D’alguna manera, aquesta explicació dóna resposta a les propostes que ha fet el Partit Popular “per a atallar el fort augment de casos de Covid a Alcoi”, entre les quals plantejaven “reforçar les campanyes d’informació i conscienciació”, així com “augmentar la vigilància per a impedir concentracions i valorar el tancament de parcs infantils”.
El PSOE, com el partit que està al capdavant de l’actual govern municipal, ja va respondre afirmant que “Alcoi porta setmanes amb estrictes mesures per a frenar l’avanç de la Covid-19”, com per exemple, “operatius de controls d’aforament, especialment els caps de setmana i de manera coordinada entre la Policia Local i el Cos Nacional de Policia”.

Send this to a friend