Tornen a demanar la fi de la base militar d’Aitana

Diversos col·lectius van participar en una marxa

Tornen a demanar la fi de la base militar d'Aitana
La pluja no va impedir que es produïra la marxa.

La pluja no va impedir que fa dos diumenges se celebrara la XVII Marxa per la Desmilitarització de la serra d’Aitana. Entitats antimilitaristes i ecologistes van tornar a reclamar, després del parèntesi obligat de l’any passat, una serra d’Aitana “al servei de la pau i protegida ambientalment”.

Les persones participants, convocades pel Grup Antimilitarista Tortuga (Elx-Alacant), l’Ateneu Cultural El Panical (Alcoi) i la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi, es van concentrar en les 9’30 hores davant el Safari d’Aitana per a caminar des d’allí fins al punt de control de la carretera d’accés a les instal·lacions militars del cim de la serra, on membres de la Guàrdia Civil i de l’exèrcit els van impedir el pas.

En aqueix punt es va llegir un manifest, on els convocants de la marxa van destacar, entre altres coses, “com la pandèmia s’ha utilitzat de manera propagandística per a promoure el militarisme: presència d’autoritats militars en les rodes de premsa diàries, utilització de la Unitat Militar d’Emergències per a tasques i funcions pròpies dels cossos especialitzats de la societat civil, abús de la repressió, etc”.

Send this to a friend