Transició Ecològica celebra el Dia de l’Arbre a la Font Roja

La consellera i l'alcalde d'Alcoi han acudit a una repoblació a càrrec d'alumnes de Horta Major

Dia de l'Arbre en la Font Roja
Un moment de l’activitat duta a terme aquest dilluns. AJUNTAMENT D’ALCOI

La Conselleria de Transició Ecològica ha donat 80.000 plantes per a les activitats del Dia de l’Arbre, totes elles espècies forestals autòctones i adaptades a les condicions climàtiques i del terreny per a fomentar la conservació del medi natural i la lluita contra el canvi climàtic. La consellera Mireia Mollà ha celebrat el Dia de l’Arbre en la Comunitat Valenciana amb una repoblació al parc natural de la Font Roja, acompanyada per la secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, i altres persones responsables de la Conselleria, així com de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i regidors de la corporació municipal.

La repoblació ha sigut a càrrec d’un grup d’alumnes del col·legi Horta Major, que han plantat nous exemplars d’espècies pròpies de la zona en l’àrea del Mas de Tetuan, també conegut com El Serrallo.

La titular de Transició Ecològica ha aprofitat per a presentar la campanya ‘La Nostra Meitat’, que posa en relleu la importància dels ecosistemes forestals i, per primera vegada, coordina el calendari d’activitats als parcs naturals i en el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). «El 55% del territori valencià és espai forestal, la qual cosa representa 69 milions de tones de CO2 emmagatzemades i la captura de 3 milions de tones de CO₂ cada any. Són els nostres grans embornals de carboni i contribuïdors nets per a aconseguir l’objectiu europeu de neutralitat climàtica en 2050», ha afirmat Mollà.

La consellera ha afegit que la campanya «posa en valor la riquesa, la font de biodiversitat i la funció aliada dels espais forestals en la lluita contra el canvi climàtic». Per part seua, Toni Francés ha destacat les iniciatives de renaturalització que està duent a terme l’Ajuntament d’Alcoi i, en aquest sentit, remarca la importància que la naturalesa entre a les ciutats i recupere espais de biodiversitat per a fer front al canvi climàtic.

Reservori únic de corner

La Conselleria ha creat a la Font Roja un reservori únic de corner (guillomera) o fals codony, una espècie catalogada en perill d’extinció que només es troba en les serres bètiques i en les parts més altes de la serra d’Aitana, dins de la península Ibèrica. Precisament, l’alumnat del col·legi Horta Major ha plantat aquest dilluns 130 plantes de corner.

El projecte compleix amb la doble finalitat d’ampliar el nombre total d’exemplars en la Comunitat Valenciana i facilitar llavors per a crear noves poblacions.

Send this to a friend