Un detingut per estafar més de 140.000 euros

El presumpte autor va suplantar les identitats de dues empreses, una d'elles de Castalla

Un detingut per estafar més de 140.000 euros
L’Operació Evenca va finalitzar el passat 7 d’abril. | GUÀRDIA CIVIL

A través de l’Operació Evenca, la Guàrdia Civil ha detingut a un home de 52 anys com a presumpte autor d’un delicte d’estafa agreujada mitjançant el mètode ‘spoofing’, pel qual, va emetre factures falses superiors de 140.000 euros al, presumptament, suplantar les identitats de dues empreses, una d’elles de Castalla, dedicada al sector jogueter.

Des de la Guàrdia Civil s’explica que, l’equip d’investigació d’Ibi d’aquest cos de seguretat, “va iniciar les seues investigacions al maig de 2021 quan, mitjançant denúncia interposada per una empresa de botiga de joguets amb seu a Castalla, es va tindre coneixement que presumptament s’havia comés una estafa a un client seu d’Holanda que ascendia a 140.946 euros després d’haver suplantat totes dues identitats per correu electrònic”.

Pel que sembla, el suposat autor, que no tenia antecedents per fets similars, ni tampoc relació laboral o comercial prèvia amb cap de les societats perjudicades, va modificar el domini dels correus electrònics d’ambdues, fent que l’empresa de Castalla, suposadament emetera factures a l’empresa holandesa, víctima del frau.

Passat un temps, i en continuar avant el contacte entre totes dues empreses a causa dels seus vincles comercials, es van adonar de l’ocorregut i l’empresa de Castalla el va posar en coneixement de la Guàrdia Civil, perquè investigara “a on havia anat destinat els diners”.

La Guàrdia Civil detalla que “el moviment del capital defraudat a través de comptes corrents creats pel presumpte autor dels fets va dificultar la traçabilitat dels diners i l’actuació dels agents els qui, després d’una llarga investigació van poder localitzar i detindre a aquest, un espanyol establit a Catarroja (València)”.

Finalment, l’Operació Evenca va finalitzar el 7 d’abril amb la detenció del suposat autor, a Ibi, on es va presentar voluntàriament en dependències policials, manifestant que “s’havia gastat la totalitat de l’estafat en diversos pagaments personals i professionals. Per aqueix motiu, els diners no ha sigut retornat fins hui a l’empresa holandesa víctima de frau”.

El detingut, al qual se li imputa un delicte d’estafa agreujada, va ser posat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº2 d’Ibi, qui va decretar la seua llibertat amb càrrecs.

Send this to a friend