Un homenatge musical a la història i la cultura

En el centenari de la Casa Carbonell

Un homenatge musical a la història i la cultura
Marisa Blanes, al costat del piano amb el qual va oferir un concert a la Casa Carbonell.

En el cor de la ciutat d’Alacant, s’erigeix majestuosa Casa Carbonell, un emblema ineludible que ha marcat el paisatge urbà durant un segle. Aquest icònic edifici, obra del visionari empresari alcoià Enrique Carbonell, ha sigut testimoni d’evolució de la ciutat i albergat històries que han donat forma a la identitat d’Alacant.

En commemoració del qual ara es compleix el seu centenari, una vetlada extraordinària va ser organitzada per la família descendent de Carbonell, destacant l’especial dedicació dels seus amfitrions Elsa i Brian. L’esdeveniment no sols va oferir l’oportunitat d’apreciar la imponent arquitectura de l’edifici, sinó que també va brindar un espai per a celebrar una de les formes més sublims d’expressió humana: la música.

En un ambient íntim, envoltat de familiars i amics pròxims, els assistents van tindre el privilegi de presenciar el talent excepcional de la pianista alcoiana Marisa Blanes. Aquest brillant concert va ser un tribut no sols a la història de l’edifici, sinó també al llegat d’Enrique Carbonell, un empresari visionari i amant de les arts, l’estima de les quals per la música va transcendir generacions, destacant a Enriqueta Carbonell, pianista i filla de l’empresari.

MARISA BLANES VA TOCAR EL PIANO
L’elecció de Marisa Blanes com a intèrpret va ser un absolut encert. El seu mestratge en el piano i la seua sensibilitat artística van aconseguir capturar l’essència de l’esdeveniment. Amb cada nota, Blanes va transportar als assistents a través d’un viatge emocional, guiant-los a través de les obres de compositors immortals com Chopin, Listz, Beethoven, Falla, Albeniz, Halffter, Granados i Turina.

Entre els moments més destacats de la vetlada es trobava el moment en què Marisa Blanes va fer sonar el piano que una vegada va ser tocat i rubricat, pel llegendari Arthur Rubinstein durant la seua visita a Alcoi. Aquesta connexió amb la història i la tradició musical va afegir una aura de màgia al concert, recordant-nos la importància de preservar i honrar el nostre patrimoni cultural.

No obstant això, més enllà de l’excel·lència musical, la qual cosa realment va fer memorable aquesta vetlada va ser l’exquisida amabilitat i el tracte rebut per part dels amfitrions i de tots els involucrats en l’organització de l’esdeveniment. Des del moment en què els convidats van travessar les portes de Casa Carbonell, van ser rebuts amb calidesa i hospitalitat, creant un ambient acollidor i familiar.

MOLT MÉS QUE UN CONCERT
El concert de Marisa Blanes en commemoració del centenari de Casa Carbonell va anar molt més que un esdeveniment musical; va ser un homenatge a la història, la cultura i l’hospitalitat. En un món cada vegada més dominat per l’efímer, aquesta vetlada va recordar la importància de preservar i celebrar els nostres llocs i tradicions més preuats. Que Casa Carbonell continue sent un far de cultura i bellesa durant molts anys més.

Advertisements

Send this to a friend