Una alcoiana debuta com a model a Praga

Abril Molines ha sigut finalista del prestigiós certamen Elite Model Look

Una alcoiana debuta com a model
Abril, a l’esquerra de la fotografia, al costat d’una altra de les finalistes.

Amb només 17 anys, la model alcoiana Abril Molines Valor ha quedat finalista en el prestigiós esdeveniment de moda Elite Model Look, celebrat a Praga del 25 al 30 d’agost, on ha representat a Espanya al costat del seu company de Barcelona i altres 28 models de tot el món. El certamen ha suposat el debut de la jove sobre la passarel·la i pràcticament en el món del modelatge, ja que fins al moment a penes havia realitzat alguna incursió com a model de fotografia.

En realitat, el seu talent va ser descobert fa tan sols dos anys, quan va acompanyar al seu germà, menor que ella, a una sessió de fotos. “Allí li van dir que tenia planta i la van agafar en una agència de València”, ens conta el seu pare, Alberto, qui recorda que ja de xicoteta apuntava maneres: “En les fotos de Comunió ja li van dir que posava molt bé”.

Però va ser la seua mare, Mónica, qui en la seua obstinació per fer que la jove s’enlairara en el món de la moda –“ella sempre m’ha animat”, destaca la pròpia Abril– és qui fa un parell de mesos va inscriure a la jove en les proves nacionals per a seleccionar als representants de cada país, de cara a la seua participació en el certamen mundial de Praga. Aquesta fase va tindre lloc a Barcelona i quina va ser la seua sorpresa que sense quasi experiència, l’alcoiana va ser seleccionada per a la final.

Una final on no guanyar ha sigut això de menys. “Estic molt contenta, m’emporte l’experiència i el conéixer a tanta gent, fins a he aprés anglés”, relata la finalista, alhora que confessa que “jo pensava que sabia caminar amb talons i no (riures), m’han ensenyat a desfilar i la passarel·la és tota una descàrrega d’adrenalina, una passada”, remarca.

Han sigut dies emocionants que, més enllà de la seua projecció com a model, l’han portada a viatjar a la ciutat txeca amb la seua família i a conviure amb joves de països molt diversos. “Ha sigut molt intens”, reconeix.

Referents i futur
El certamen Elite Model Look s’utilitza per a descobrir i posar en marxa models en el mercat internacional de la moda. Inés Sastre, en 1989, ha sigut l’única espanyola guanyadora en la seua història. Gisele Bündchen, que es va alçar amb el premi en 1994, és una de les models referents per a la jove alcoiana, juntament amb Adriana Lima.

Abril estudia batxillerat en l’IES Pare Vitòria, toca la trompa i assisteix a classes de piano. Respecte al seu futur com a model, “no es tanca a res, de moment” i tant ella com la seua família confien que la seua participació en Elite Model Look supose el seu enlairament definitiu en la seua faceta com a maniquí.

Send this to a friend