Una comissió tractarà de traure a la llum l’ocorregut en Domus Vi

El President de la Generalitat ha anunciat la creació, donant resposta a les peticions de l'Ajuntament i familiars

Una comissió tractarà de traure a la llum l'ocorregut en Domus Vi
Imatge de hui de l’exterior de Domus Vi Alcoi.

Era un reclam de temps arrere i ara s’ha confirmat. El President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat la creació de la comissió d’investigació en Les Corts per a tractar d’esbrinar l’ocorregut en Domus Vi Alcoi durant la pandèmia de la COVID-19, en la qual es van haver de lamentar 74 morts.

Es tracta d’una petició realitzada des del Ple de l’Ajuntament i també dels familiars dels residents, ja que, encara que està en marxa la denúncia interposada per part 18 famílies, des del principi es va indicar que una de les vies per a conéixer la gestió i el que va passar a l’interior del geriàtric d’Oliver, era precisament dur a terme una comissió d’investigació, a través de la que no sols es respondria a la demanda d’alguns dels familiars afectats, si no, a la totalitat dels fets.

En paraules del diputat autonòmic del Partit Popular, Fernando Pastor, “l’objectiu és buscar respostes sobre el que va ocórrer en la residència de majors Domus Vi d’Alcoi durant els mesos de març i abril de 2020 amb els 74 morts per Covid”.

Afig que “hi ha moltes qüestions que estan en a l’aire perquè la pandèmia en si mateixa no és suficient per a explicar la violència del contagi i l’elevada taxa de mortalitat en eixa residència”.

Pastor explica que “recentment vam mantindre una reunió presidida pel secretari autonòmic Emilio Argüeso a l’Ajuntament alcoià amb els familiars i aquests van insistir en la creació d’aquesta comissió”.

Des del principi dels fets es va parlar d’aquesta comissió d’investigació, però finalment, l’anterior Consell no la va dur a terme.

A l’espera D’UNA NOVA DATA DE JUDICI
Cal recordar que 18 famílies van denunciar a Quavitae Serveis Assistencials, S.A.U., l’empresa matriu que gestiona Domus Vi Alcoi i a Mapfre España, la seua entitat asseguradora. La data de judici es va marcar per al 19 de febrer. No obstant això, la falta de documentació per part de Quavitate i d’alguna conselleria va obligar a la suspensió temporal del procés. Fa algunes setmanes que els advocats dels familiars estan analitzant la documentació aportada recentment per a preparar les ‘contrapericials’ i s’està a l’espera que el nou jutge que hi ha en el Jutjat *nº3 d’Alcoi decrete una nova data.

Advertisements

Send this to a friend