‘Viu l’Estiu’ inclou 40 propostes per a tots els públics entre juliol i agost

La programació inclou des de concerts de bandes i un festival de jazz, a un cicle de cinema familiar, visites guiades i activitats lúdiques i esportives

‘Viu l’Estiu’ inclou 40 propostes
Xavi Castillo, que actuarà el 30 de juliol. XAVI TEROL

L’Ajuntament d’Alcoi ha preparat un total de 40 activitats que conformen el programa d’oci «Viu l’Estiu» per als mesos de juliol i agost. Destaquen les visites guiades a diversos punts de la ciutat i el seu entorn; actuacions musicals en directe, cinema familiar, així com activitats per a diferents grups d’edat.

Tal com subratlla el regidor de Cultura, Raül Llopis, «hem confeccionat una proposta d’oci variada i interessant, amb actuacions de qualitat que cobreixen tots els barris i amb un component lúdic i pedagògic important en les activitats, sobretot en aquelles destinades al públic infantil».

La programació es durà a terme en escenaris urbans com el parc de la Glorieta, que albergarà concerts com el del cantautor Nestor Mir, divendres que ve, 8 de juliol o el Festival de Jazz, coorganitzat amb el Club de Jazz El Mussol, que inclourà les actuacions d’Ariel Bringuez Trio, Coco Carmona&The Jazz Missioners i Ernesto Llorens Quartet.

Per part seua, l’auditori Amando Blanquer acollirà els concerts de totes les agrupacions musicals de la ciutat. El primer tindrà lloc aquest mateix divendres 1 de juliol, a partir de les 20 hores, a càrrec de la Banda Jove de la Societat Musical Nova d’Alcoi. També en aquest auditori està prevista la representació de l’espectacle de Pot de Plom «Xavi Castillo: 30 anys fent el moniato», el dia 30 de juliol.

En l’apartat d’activitats, són moltes i molt variades. Des de la III escola de Skate per a dones a les classes de pintura de José Borrell a les aules de majors. També hi haurà festes aquàtiques en la piscina municipal José Trenzano, balls en la plaça Ferrándiz i Carbonell i gimnàstica a l’aire lliure per a majors a l’auditori Amando Blanquer i en la zona Riverfit. A més, es programen tallers per a menors d’entre 6 i 12 anys a la biblioteca municipal, en els quals es podrà aprendre a donar nous usos als CD’s i als cartons, treballar amb taps de suro, utilitzar el paper en manualitats o construir jocs educatius.

Una altra alternativa seran les visites comentades, com la del jaciment del Salt, les pintures rupestres de la Sarga, Alcoi Medieval, Alcoi Modernista, els antics carrers de la ciutat, el cementeri i dues cites nocturnes per a veure la cúpula del Molinar il·luminada. També a la nit hi ha preparada una interessant ruta per a observar ratots.

Finalment, en col·laboració amb les associacions de veïns, es projectarà un cicle de pel·lícules infantils i per a tots els públics en els diferents barris de la ciutat.

Send this to a friend