Volen reduir sinistres en la Carrasqueta

A través d'una moció que sol·licita una mesura per a circular a menor velocitat

Mirador de la Carrasqueta.

Xixona sol·licitarà a la Direcció General de Trànsit que instaure una limitació especial de velocitat, tant els caps de setmana com els festius, en el port de la Carrasqueta. La proposta naix com a part d’una moció conjunta presentada per Més Xixona i el Partit Socialista, en la qual demanen la declaració de “Rutes ciclistes protegides de la DGT” per a les carreteres de la Carrasqueta, Tibi i la Torre de les Maçanes.

De fet, fa uns mesos ja es va presentar una moció perquè s’estudiara la possibilitat que el tram s’adherira a aquestes rutes protegides. Ara, després dels informes favorables, tots dos grups han presentat aquesta moció conjuntament, la qual ha tirat avant al contra amb els vots positius de diversos dels partits de la corporació.

L’objectiu de la proposta és doble. D’una banda que es baixe la velocitat en aquestes carreteres per a intentar solucionar els problemes de les carreres de motos i cotxes. Les carreteres són els punts quilomètrics 19 i 30 de la CV-800 i, les vies CV-810 i CV-780. Volen que la limitació s’aplique durant tot l’any natural en caps de setmana i dies festius amb horari de 8 a 14h.

La proposta també podria contribuir a la millora del medi ambient, ja que s’apostaria per la mobilitat sostenible, amb la bicicleta com a mitjà de transport no motoritzat i per a la millora de la salut per mitjà de l’activitat física saludable, en unes condicions de seguretat bàsiques que permeten la pràctica esportiva sense haver de jugar-se la vida.

Send this to a friend