Xiulada reivindicativa en l’Andreu Sempere

S'ha donat lectura a un manifest que reclama la reforma del centre

Xiulada reivindicativa en l'Andreu Sempere
Acte de protesta en les pistes esportives de l’institut, aquesta setmana.

L’IES Andreu Sempere ha posat en marxa una campanya reivindicativa en la qual està posant de manifest el seu desacord pel que està ocorrent amb la reforma i rehabilitació d’aquest centre, que porta a l’espera quasi dues dècades, alguna cosa que reclama tota la comunitat educativa.

Així, aquesta setmana s’ha realitzat una xiulada i s’ha llegit un manifest en les pistes esportives de l’Andreu Sempere, un acte en el qual ha participat tota la comunitat educativa, i en la qual s’ha mostrat una pancarta en la qual es fa al·lusió als 19 anys que es porta esperant aquesta necessària actuació.

Segons s’indica des del centre, la xiulada reivindicativa es repetirà en diversos dies: el divendres 27 de gener, el dilluns 30 i el 7 de febrer. Així mateix, avancen que la intenció és dur a terme més accions per a “reclamar el que pensem que ja toca”.

MANIFEST IES ANDREU SEMPERE ALCOI:

19 anys esperant la reforma

19 anys donen per a moltes coses. En aquest temps podem viure el pas de la infantesa a l’adolescència, un moment decisiu de les nostres vides a les quals potser no se li presta l’atenció que deuria. També en aquest temps descobrim parts de nosaltres que no sabíem i, si ens orienten bé, fins i tot podem fer front als grans reptes que suposa convertir-nos, a poc a poc, en adults. Descobrim l’amistat en majúscules, els primers amors i ens convertim, per fi, en persones que, amb els coneixements adquirits i les experiències viscudes, poden fer créixer la societat en què vivim.

Gairebé dues dècades són, sens dubte, temps més que suficient per a construir un futur. I, no obstant això, en el cas de l’Andreu Sempere, 19 anys no ha sigut temps suficient. Continuem esperant que se li done la importància que mereix aquest pas de la infantesa a l’adolescència del nostre alumnat que mereix un lloc digne on construir la seua “història”. Ells necessiten saber que la seua educació importa i per molt que els seus professors els ho repetim cada dia i que ens esforcem per salvar els obstacles que suposen les classes mal condicionades, les goteres, els forats en el sòl dels patis, la falta d’espai i una infinitat de despropòsits constructius, no el podran apreciar relegats a unes infraestructures que dificulten l’ensenyament de qualitat. Com creuran en el seu futur si els governs competents no creuen en el seu present? Les promeses de reforma d’aquests 19 anys han anat caient una rere l’altra i amb aquestes l’oportunitat d’apostar pels alumnes que, al llarg de generacions, han passat per aquestes instal·lacions cada dia més obsoletes. És temps més que suficient per a dotar aquest centre de la dignitat que li correspon i a la qual, professors, pares i alumnes ja no li podem posar més pedaços. Per això demanem, hui i tots els dies que seguiran fins que realment se’ns escolte, que deixen de donar excuses i que es posen a l’altura que mereixem la gent de l’Andreu Sempere.

19 anys esperant la reforma. Quants més passaran?

Send this to a friend