Xixona tracta de valorar els productes locals en una jornada

L'activitat forma part de la programació de la Fira de Nadal, que enguany s'ha reconvertit al format virtual

Xixona tracta de valorar els productes locals en una jornada
Una de les visites guiades realitzades al castell de Xixona

Les diferents activitats que conformen la programació de la XII Fira de Nadal de Xixona continuen en marxa des que donaren principi divendres passat 4 de desembre. 

A més de la decoració nadalenca de la mà de les ‘ganchilleras’, les diferents visites guiades al renovat castell de la localitat, una demostració de l’elaboració de gelat artesà d’avellana, i l’emissió d’un repertori de nadales a càrrec de la Colla Els Arreplegats, un dels plats destacats de les activitats es va realitzar la setmana passada. 

El Teatret va albergar dijous passat la jornada ‘El producte com a destinació’, en format mixt, és a dir, que va tindre un aforament presencial limitat i es va desenvolupar també online per als inscrits. 

L’objectiu d’aquesta jornada, promoguda per l’Ajuntament de Xixona i en col·laboració del Patronat de Turisme Costablanca i la Cambra de Comerç d’Alacant, ha sigut impulsar projectes que posen en valor els productes locals. Per a això, es va comptar amb la presència de diferents professionals del sector gastroturístic de tota la Comunitat Valenciana, que han reflexionat sobre les claus per a desenvolupar els esmentats projectes a través dels que contribuir a la protecció dels productes autòctons dels territoris i els convertisquen en destinacions turístiques, gastronòmics i comercials competitius. 

En aquest esdeveniment va estar present la directora de continguts de Mediterrània Gastrònoma i Alacant Gastronòmica, Maje Martínez, qui va parlar sobre les oportunitats i les claus per a gestionar projectes gastroturístics en els temps actuals. En aquesta mateixa línia, van formar part del programa, la cap de la Unitat de Producte del Patronat de Turisme Costablanca, Carolina Cortés, que va presentar la línia de treball provincial sota la marca Made In Costablanca; i el director de Certificació de Producte del Consell Regulador del IGP Xixona i Torró d’Alacant, Alexis Verdú, que va tractar la qualitat diferenciada d’un aliment com a estratègia de desenvolupament territorial i va presentar en primícia el projecte europeu de creació de la marca ‘Xocolate d’Alacant’.

Dins de la jornada, va haver-hi una taula d’experiències d’èxit en la qual van participar representants de territoris que actualment estan treballant la promoció dels seus productes locals i que poden servir de referent a altres professionals que vulguen desenvolupar projectes similars. En aquest sentit, es va comptar amb la presència de l’alcaldessa d’Andilla, Consuelo Alfonso, que va parlar de la Tòfona d’Andilla i dels projectes de desenvolupament entorn d’aquest producte autòcton; del director de la Fundació Turisme de Montanejos, David Vizcaíno, que va presentar la Fira del Formatge de Montanejos; del director de la Cooperativa de Viver, Fernando Marco, que va explicar el projecte oleoturístic que estan duent a terme; i la directora de màrqueting dels Cellers Francisco Gómez, Lola XX que va presentar el programa d’activitats gastroturístiques que realitzen.

Un altre dels propòsits d’aquesta jornada era veure en aquesta situació d’incertesa “una oportunitat per a parar-nos a pensar i a desenvolupar projectes de futur que contribuïsquen al desenvolupament de noves iniciatives empresarials capaces de generar il·lusió i crear ocupació entorn dels productes tradicionals”, tal com ha afirmat l’alcaldessa de Xixona, Isabel López. 

D’altra banda, la programació continua amb diferents activitats, que es poden veure en les xarxes socials de la Fira de Nadal, i també continua en marxa la compra de tots els productes nadalencs, dolços i torrons, en la pàgina web www.feriadenavidad.es, plataforma creada per a aquesta edició de la fira, que s’ha reconvertit al format virtual, en la qual a més, es troba tota la programació. 

Send this to a friend