84 dies i 6 partits després

84 dies i 6 partits després el Deportivo ha tornat a guanyar en el Collao. Des del passat 26 d’agost quan va derrotar 3-1 al Barça B que els de Vicente Mir no vencien com a locals. Després d’aquella llunyana alegria, tres empats i dues derrotes, una ratxa per fi tallada en el derbi i contra l’Hèrcules.

Un triomf totalment merescut enfront d’un líder desconegut i superat per un Alcoyano molt seriós i que amb prou faenes ha deixat respirar als de Planagumà. L’únic gol del xoc ha portat la signatura de Tomás Ruso qui ha aprofitat en el cor de l’àrea una fallada en el rebuig del central Pol Bueso en el minut 27.

Els de Vicente Mir han començat el derbi amb canvi de dibuix tàctic i fins a cinc novetats en l’onze pel que fa a la derrota en el Camp d’Esports de Lleida. Els primers minuts han sigut de molt respecte, amb dos rivals abusant dels ‘balonazos’ i del joc accelerat, fins que una acció ho ha canviat tot.

En el minut 26, deixada de Rubio que acabava d’entrar pel lesionat Braulio sobre Córcoles, el excanterà de l’Hèrcules mana un fort ‘zapatazo’ que acaba amb la pilota en córner. De Lerma és l’encarregat de posar-ho en joc des de la cantonada a l’àrea, allí el central Pol Bueso no encerta a buidar de cap, la pilota cau a Tomás Rus que acaba afusellant a Falcón. Un gol que ha portat l’eufòria a la graderia d’un Collao que fins a aqueix moment estava bastant callat.

Un gol que ha despertat a un Alcoyano fins a aqueix moment massa responsabilitzat. Amb la graderia tirant de l’equip s’han vist els millors minuts dels de Vicente Mir però el marcador ja no s’ha mogut abans del descans. La segona part ha començat amb l’Hèrcules fent un pas al capdavant que ha obligat al Deportivo a tancar files i ajustar la seua defensa.

En el 50 ho ha intentat Juli però Miguel Bañuz ha detingut sense problemes. Tres minuts després, Chechu és qui ha cercat sorprendre al meta de l’Alcoyano, el seu tret enverinat no ho ha aconseguit blocar Miguel Bañuz i el rebutge ho ha rematat Juli i ara sí el porter blanquiblau ha acabat fent-se amb la pilota després d’una doble intervenció.

No obstant açò, aqueixa embranzida inicial dels de Planagumà ha anat diluint-se i l’Alcoià ha començat a trobar-se cada vegada més còmode sobre el camp. En el 65 a punt ha estat de fer el segon i sentenciar el derbi després d’una ràpida acció de contraatac, De Lerma observa a Nieto, al seu torn obri a Bryan Reyna i l’internacional peruà s’afarta de pilota, rematant per sobre del travesser.

En el 78 l’Hèrcules ha gaudit de la seua millor ocasió després d’una rematada a la mitja volta de Carlos Martínez, però malgrat la insistència final dels de Planagumà l’Alcoyano ha aconseguit enterrar aqueixa ratxa de cinc partits sense guanyar i ha tornat a complir-se la tradició, ja que els blanquiblaus han sumat la seua setena victòria en els últims nou derbis.

Fitxa tècnica:
Alcoyano: Miguel Bañuz, Barreda, Córcoles, Primi, Tomás Ruso, Navarro, Nieto, De Lerma, Vicente (61′ Bryan Reyna), Bella i Braulio (22′ Rubio) (82′ Pajarero).

Hèrcules: Falcón, Olmedo (86′ Salines), Álvaro, Pol Bueso, Adrián Jiménez, Chechu, Fran Miranda, Candela (57′ Carlos Martínez), Diego Benito, Juli i Carlos Fernández (68′ Pol Roigé).

Àrbitre
Ortíz Arias (Madrileny). Va amonestar al local Vicente i als visitants Álvaro i Carlos Martínez

El gol: 1-0 (min. 27) Tomás Ruso.