Agnes Ortega busca la reflexió amb el seu nou curtmetratge ‘Mi vida así’

Després de presentar-lo en diferents festivals, l’actriu, escriptora i directora, ha presentat aquest treball a Gaianes

Agnes Ortega busca la reflexió amb el seu nou curtmetratge ‘Mi vida así’
La directora del curtmetratge, Agnes Ortega, durant la presentació del seu treball a Gaianes.

L’artista Agnes Ortega ha presentat, recentment, a Gaianes el seu nou curtmetratge, ‘Mi vida así’. En aquesta història de set minuts de durada, Maite, el personatge principal interpretat per la seua filla Marta Llopis, es passa tot el temps mirant el seu telèfon mòbil i generant incomoditats en diverses situacions. Gràcies un gir dramàtic de guió, el que finalment s’aconsegueix en aquesta cinta és que l’espectador faça una reflexió sobre els judici de les persones, amb la intenció de poder transformar a la societat: “El que m’agradaria és poder dir-li a la gent que no ens hem de quedar en el que veiem a simple vista, i que a més a més, hem de ser més respectuosos amb els altres. Eixe és el missatge principal de ‘Mi vida así’”, reflexiona la seua directora i guionista.

Ortega va començar a treballar en aquesta cinta al mes d’octubre de 2022, i en el mes de desembre ja va finalitzar el seu treball: “La idea estava més que pensada. Tinc moltes històries escrites, i aprofite que tots els anys participe en una formació que es fa per a directors i actrius per a curtmetratges, i es presenta un treball. A banda, aquest, s’ha presentat en molts festivals, com el festival català ‘Ras i Curt’. Aleshores per a poder fer tot el treball de producció, gravació i postproducció hi ha un termini. La idea de que la meua filla fora l’actriu principal la tenia claríssima, perquè som una família d’artistes. El meu fill també és actor. Ens dediquem molt a aquest món, i jo, amb poc pressupost, també soc directora i escriptora. Aleshores la idea la tenia molt clara. Vaig estar buscant col·laboradors en Gaianes, i en Muro, i que la gent volguera participar. Entre novembre i desembre vam fer tres dies de gravacions, i ja després es va presentar a concurs. Ara per fi es pot fer la presentació perquè fins ara el curt ha estat rodant per festivals per a veure si en algun el seleccionaven. Ja quan passen totes les presentacions es publicarà a Youtube”, detalla Agnes Ortega sobre el treball de dur endavant aquest projecte.

Com bé ha estat explicant, ‘Mi vida así’, ha estat presentant-se per diferents festivals, però, fer-se un lloc en aquest món del cinema és molt complicat i es necessita molt finançament, cosa que a aquesta artista no li importa, ja que per a ella el que és més important és poder fer arribar el seu missatge.

La presentació va celebrar-se aquest mes d’agost al Centre Cultural de Gaianes, localitat on s’ha gravat la història, i on viu la directora, i però s’espera que més endavant puga presentar-se en altres localitats dels voltants com Alcoi. Durant l’acte també es va poder veure un modest treball elaborat per Marta Llopis, però sobretot, la intenció d’aquesta presentació és fer un crida: “M’agradaria poder formar un grup perquè així, quan més endavant es faça un projecte que la gent puga participar”.

Agnes Ortega no para de crear, i és que, a més a més, a finals d’estiu també publicarà una nova novel·la, ‘Frecuencia’. En aquesta ocasió s’ha atrevit amb la ciència ficció, i avança un peculiaritat d’aquesta nova obra: “És una novel·la que està escrita sense gènere. No se sap si el protagonista és dona o home, així que el lector o lectora podrà imaginar-se sent el protagonista o el seu company”.

Send this to a friend