Al voltant de 6000 persones van participar en la Trobada d’Escoles Valencianes

Va tindre lloc dissabte passat amb els centres Horta Major, Andreu Sempere i Tomás Llàcer com a amfitrions

Al voltant de 6000 persones van participar en la Trobada d'Escoles Valencianes
La zona alta de l’Eixample, on estan els centres amfitrions, va albergar part de la programació. | JORDI CANTÓ

Dissabte passat va tindre lloc la 34 edició de la Trobada d’Escoles Valencianes que organitza cada any la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat.

En aquesta ocasió, aquesta cita va tornar a Alcoi després de més de 10 anys, i va tindre com a centres amfitrions al CEIP Horta Major, l’IES Andreu Sempere i el CPEE Tomás Llàcer, dfel pel que, la zona alta de l’Eixample, on estan els centres, albergara part de les activitats programades.

Des de la Coordinadora es recorda que es tracta de “un acte festiu i també reivindicatiu, del dret i la necessitat de l’ensenyament en valencià”. 

En total van participar 35 centres educatius i 30 associacions o entitats de les nostres comarques.

La programació va començar amb jocs de fusta i cercaviles des dels centres amfitrions fins a la zona de la biblioteca de l’Uixola, on van actuar uns 200 membres de la Colla Jove de Tarragona, que va fer els tradicionals ‘castells humans’, a més de la Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina.

A la vesprada va haver-hi diversos tallers, pels quals van passar unes 6000 persones. 

Finalment, a la nit va haver-hi diversos concerts a càrrec dels grups Balla amb Ferralla, Júlia, Tito Pontet i la Trocamba.

Send this to a friend