Alcoi aconsegueix 2 milions d’euros per a la reforma del Principal

La Generalitat ha ampliat la dotació inicial de 150.000 euros dels pressupostos participatius

Alcoi aconsegueix 2 milions d'euros
Assaig d’una companyia en l’escenari del teatre. ARXIU

La cultura està, per fi, d’enhorabona, ja que Alcoi ja comptaria amb el finançament necessari per a dur a terme una actuació llargament reivindicada, com és la reforma del Teatre Principal. Com es recordarà, la Generalitat va concedir l’any passat 150.000 euros dels seus pressupostos participatius per a aquest projecte, una quantia sens dubte insuficient que finalment ha pogut ser ampliada fins als 2 milions d’euros i ja figura en el projecte dels comptes autonòmics per a l’any vinent.

Així ho ha confirmat el regidor de Cultura alcoià, Raül Llopis, qui explica que en els últims mesos l’Ajuntament ha mantingut reunions amb les conselleries de Cultura i Participació, de cara a negociar si era possible incrementar aquesta dotació inicial fins als 500.000 euros en què està xifrada la reforma del Principal.

Cal indicar que el projecte consta de diverses actuacions, fonamentalment la millora de l’accessibilitat de l’edifici, la substitució del sistema de climatització, així com la instal·lació del teló tallafocs i tots els altres dispositius en matèria de seguretat de la infraestructura teatral. Assenyalar que el Principal porta més de quatre anys sense una programació estable i obrint-se només en moments puntuals, com la campanya de representacions del Betlem de Tirisiti, precisament perquè està pendent de ser rehabilitat.

Amb tot, la Generalitat ha inclòs una partida de 2 milions en el projecte de pressupostos de 2023 per a la província d’Alacant i si bé està pendent d’aprovació per part de Les Corts Valencianes, que haurà de debatre els seus comptes, el regidor de Cultura d’Alcoi no oculta la seua satisfacció davant la notícia donada, a més, la magnitud de la quantia assignada. Segons Llopis, aquests 2 milions d’euros permetran ampliar el projecte de reforma del teatre, amb nou equipament i actuacions complementàries que faran possible una rehabilitació integral.

Send this to a friend