Alcoi arranca el mes gran dedicat a la Verge dels Lliris

Des d'ahir llueix en la façana de l'Ajuntament l'obra que anuncia les festes dedicades a l'alcaldessa perpètua

Alcoi arranca el mes gran dedicat a la Verge dels Lliris
Nombroses persones es van congregar ahir per a presenciar el descobriment del cartell. | QUIQUE REIG

Setembre és el mes per excel·lència de la Verge dels Lliris, patrona d’Alcoi, ja que al llarg dels seus dies se celebren el 99% dels actes en honor a l’alcaldessa perpètua de la nostra ciutat, a excepció de la pròpia festivitat, que és cada 21 d’agost, i que enguany va tornar per fi a la Font Roja.

Així, s’ha començat amb el descobriment del cartell anunciador de les festes i de la romeria, obra de Paqui Clavellinas, ahir a la vesprada, en la façana de l’Ajuntament, una imatge rebuda entre aplaudiments de tots els presents una vegada que l’alcalde, Toni Francés, va pujar la lona que la cobria.

Precisament el primer edil, va apel·lar al fet que “el poble d’Alcoi es bolcarà amb tots els actes en honor a la Verge dels Lliris, a l’alcaldessa perpètua, i també serà així en la romeria”, un acte que, igual que la presidenta de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris, Reme Perelló, confien que per fi es puga desenvolupar amb absoluta normalitat i que la climatologia d’una treva.

Perelló va apuntar que independent de les circumstàncies que es donen “nosaltres estarem al peu del canó” en unes festes que han començat amb un cartell que “unisca la devoció i tradició” i que està fet “des de l’afecte i l’amor”. Va afegir que la intenció és acostar la patrona als més joves, ja que “la gent més major porta a la nostra patrona en el cor”.

Els següents actes previstos són la ‘Hora Santa’ del pròxim divendres 8, el concurs de dibuix infantil del dissabte que ve, mentre que el dilluns 11 començarà la setmana gran amb la presentació de la revista Lilia en el Círculo Industrial, donant pas al pregó, al solemne tridu i la posterior ofrena de flors i finalment, la romeria del diumenge 17.

Alcoi arranca el mes gran dedicat a la Verge dels Lliris
Autoritats, l’autora i la presidenta de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris. | QUIQUE REIG

DECLARACIONS DE L’AUTORA, PAQUI CLAVELLINAS
Una nerviosa Paqui Clavellinas va viure ahir amb emoció el descobriment de l’obra que li va ser encarregada per a anunciar les festes en honor a la patrona d’Alcoi i la romeria.

Després d’aqueixos intensos moments, va reconéixer que “estava tan nerviosa que no he escoltat res”, però per a les persones que allí estaven no va passar desapercebuda l’ovació que va provocar veure per primera vegada el cartell, un cartell amb la verge com a absoluta protagonista, però amb cadascun dels detalls que representen aquestes festes: la Verge dels Lliris, els lliris i la Font Roja.

“He volgut que a primera vista es vera el que representa i crec que ho he aconseguit”, va explicar ahir Clavellinas, qui va detallar que el cartell s’ha elaborat en oli sobre tela, amb alguns detalls en acrílic com els daurats. Els colors blanc i blau predominen sobre el verd del parc natural.

Fidel a ella mateixa, l’autora es caracteritza per un estil realista i va assenyalar que “la cara de la Verge és la cara de la meua filla, i em feia molta il·lusió pintar-la”.

Va indicar que “hi ha moltes hores de treball i sobretot molta il·lusió”, per la qual cosa li dona especial importància al fet que el cartell anunciador siga del grat de la gent.

Send this to a friend