Alcoi celebra l’Orgull

Per a aquesta vesprada hi ha prevista una manifestació i una posterior festa

Alcoi celebra l’Orgull
Pancarta mostrada en l’acte del dilluns.

Des d’aquest mateix dilluns, Alcoi es troba immersa en la celebració de l’Orgull LGTBI, un festeig que compta amb una àmplia programació que s’estendrà fins a finals del pròxim mes de juny.

Aquesta programació ha sigut elaborada per l’Ajuntament d’Alcoi i els col·lectius LGTBI Mariola i Ponts d’Igualtat, que continua hui després de l’acte ‘Traguem els colors’ del dilluns en el qual van participar més d’un centenar d’estudiants de diferents centres educatius de la ciutat i que es va centrar en portar la tradicional bandera LGTBI en format XXL i en la lectura d’un manifest en la plaça d’Espanya i també després de la projecció del documental ‘Un documental i deu respostes’ ahir a la vesprada.

D’aquesta manera, hui és el torn de la manifestació i una posterior festa, que arrancarà –a les 19 hores– des de La Bandeja, fins a arribar al passeig de Cervantes.

Alcoi celebra l’Orgull
Programació Orgull Alcoi 2022.

El següent pas serà ja al juny amb la I Mostra de Cinema LGTBI d’Alcoi. La programació –tal com apareix en la imatge adjunta– inclou a més una exposició i un sopar solidari.

L’Ajuntament d’Alcoi ha mostrat el seu suport a aquest col·lectiu, especialment amb la seua col·laboració en l’organització de diversos dels actes, com és el cas del Pride Alcoi d’aquesta vesprada. Així mateix, han anunciat que s’han adquirit i es distribuiran tovallons LGTBI en diferents punts del sector hostaler amb motiu del dia de l’Orgull 28 de juny. En aquesta jornada, es col·laborarà amb els diferents centres educatius de primària perquè l’alumnat treballe en una manualitat, un ventall LGTBI, que es repartirà en la concentració convocada en la plaça d’Espanya, un acte organitzat pel col·lectiu Mariola i en el qual també es col·laborarà des del departament d’Igualtat del consistori alcoià.

Indicar que, aquest dimarts, 17 de maig va ser el Dia contra la LGTBIfobia, i en aquest marc, l’Ajuntament ha incidit en les dades dels delictes d’odi, assenyalant que “segons el Ministeri de l’Interior, la xifra de delictes d’odi a Espanya en el 2020, que és l’última estadística vigent, va ascendir a 1401 delictes i infraccions administratives. D’aqueixos delictes d’odi, els que ataquen l’orientació sexual o la identitat de gènere suposen el 19,8% del total, és més, en el mateix informe destaca que aquest tipus de delictes estan entre els que més augmenten”.

Davant això, i en paraules de l’edil d’Igualtat, Aranza de Gracia: “l’administració local és fonamental per a combatre la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere atés que és la institució pública que treballen més prop de la ciutadania. Conjuminant forces amb altres institucions com la Generalitat Valenciana, és la nostra labor protegir la ciutadania LGTBI. Des del departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi recolzem a les entitats que treballen per a donar visibilitat en aquest col·lectiu”.

Send this to a friend