Alcoi participa en la ‘Trobada de Cavalcades Històriques i Patrimonials’ que se celebra a Igualada

Ho fa amb un paper protagonista, perquè l'acte del Ban Reial coparà la vesprada d'aquest dissabte

Alcoi participa en la Trobada de Cavalcades Històriques
A Igualada podrà veure’s una representació del Ban Reial d’Alcoi. ARXIU

Alcoi participa en la ‘Trobada de Cavalcades Històriques i Patrimonials’ que se celebra aquest divendres i dissabte en la localitat d’Igualada (Barcelona), i ho farà amb un paper protagonista, perquè la vesprada del dissabte estarà dedicada a la posada en escena del Ban Reial, recorrent diferents carrers de la població. Cal tindre en compte que el Ban Reial viurà el seu centenari aquesta pròxima edició, perquè se celebra des de 1923, i a Igualada podrà veure’s una representació d’aquest acte tan propi del Nadal alcoià, en el qual no faltaran l’Ambaixador i les burretes, com també es recrearà prèviament el Pregó del Tio Piam, que anuncia l’arribada de l’Ambaixador a la ciutat.

Fins a Igualada es desplaçaran la regidora de Festes, Carol Ortiz, representants de l’Associació de Sant Jordi i del Grup de Danses Carrascal, que traslladaran fins a la població catalana l’essència de la màgica vesprada que Alcoi viu cada 4 de gener. La celebració d’aquesta trobada s’emmarca en les activitats que Igualada celebra en ostentar enguany la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Està previst que a la Trobada, al costat d’Alcoi, es troben representants d’ajuntaments o entitats organitzadores de Cavalcades d’Igualada, Manaies de Girona (Girona), Santillana del Mar (Cantàbria), Sevilla i Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), que realitzaran diferents ponències sobre la festa de la Cavalcada en aquestes poblacions, figurant també entre els actes a celebrar una recepció institucional a l’Ajuntament d’Igualada.

La regidora de Festes assenyala que “la festivitat dels Reis Mags és molt especial per a tots els alcoians i alcoianes, comptem amb la Cavalcada més antiga i viurem el centenari del Ban Reial, que serà protagonista en aquesta trobada. Poder donar a conéixer, més si cap, tot el que suposa aquesta festa és positiu, i des d’Igualada traslladarem tota l’essència de la festivitat dels Reis Mags a Alcoi, declarada Ben Immaterial d’Interés Cultural i amb una Cavalcada que és Festa d’Interés Turístic Nacional».

Send this to a friend