Alcoi presenta en l’I Fòrum Urbà d’Espanya el seu model de ciutat saludable

Se celebra aquesta setmana a Sevilla i ha participat l'alcalde Toni Francés

Alcoi se presenta en l'I Fòrum Urbà
L’alcalde d’Alcoi ha exposat les iniciatives dutes a terme a la ciutat.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha tingut l’oportunitat de presentar a Sevilla, en l’I Fòrum Urbà d’Espanya organitzat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana, el model d’Alcoi com a ciutat saludable. Això suposa la posada en marxa de mesures pensades a millorar la salut, previndre malalties i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

En la seua intervenció l’alcalde ha explicat les mesures ja implantades en funció dels objectius que té Alcoi, dividits en tres grans blocs: Alcoi, una ciutat per a caminar; Alcoi, ciutat verda; i espais de convivència i equipaments.

Pel que respecta al primer bloc, Francés ha indicat que la nostra ciutat aposta per la pacificació del trànsit i ens avancem a la llei de circulació creant la zona 30, la qual cosa ha fet que es reduïsquen el nombre d’accidents amb ferits d’una mitjana de 150 anuals entre 2010 i 2015, als 62 de 2020. Igualment ha destacat l’aposta per l’accessibilitat, elaborant un pla municipal d’accessibilitat. Un altre aspecte important és la conversió en zona de vianants i ampliació de voreres, reduint la presència de vehicles en el Centre d’Alcoi, la qual cosa també comporta la reducció d’emissions contaminants, així com la creació de rutes saludables, que ara es veuran ampliades amb la instal·lació de sensòria i la plataforma Smart City.

El segon bloc és el de ‘Alcoi, ciutat verda’. Sobre aquest tema, s’han creat corredors verds que connecten la ciutat amb els espais naturals, com la senda des de Cervantes a la Font del Quinzet; cada any es planten més de 2.000 arbres en el nucli urbà; i Francés ha ressaltat especialment que l’Ajuntament està treballant en un projecte de renaturalització de la ciutat per a optar a més de 2 milions d’euros dels fons de recuperació de la Unió Europea.

El tercer apartat és el que se centra en els espais de convivència i equipaments. L’alcalde ha incidit en el gran nombre d’iniciatives dutes a terme, com els carrils bici que connecten tots els barris i faciliten la mobilitat sostenible als polígons i en els centres educatius, l’aposta pel comerç de proximitat, els horts urbans que afavoreixen l’activitat, principalment dels nostres majors; el programa envelliment actiu i soledat no desitjada, les noves instal·lacions esportives com la pista de BMX, el nou camp de futbol o la coberta de la pista exterior de Francisco Laporta, entre altres.

SOBRE EL I FÒRUM URBÀ

L’I Fòrum Urbà d’Espanya ha sigut concebut com l’espai obert i permanent més important del país sobre desenvolupament urbà sostenible. S’ha dut a terme després de l’aprovació de l’Agenda Urbana Espanyola, per a promoure l’intercanvi i la participació, cap a un desenvolupament urbà estratègic, sostenible i integrat a Espanya.

El Fòrum constitueix una gran plataforma multinivell de participació per a tots els actors i agents rellevants en els temes de desenvolupament urbà a Espanya, inclosos els diferents nivells i àmbits sectorials de govern, així com els actors de la societat civil, per a compartir, proposar i intercanviar idees i bones pràctiques sobre urbanització sostenible.

La primera edició del Fòrum Urbà d’Espanya se celebra del 5 al 7 d’octubre en el Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla. Recordar que Alcoi va signar recentment la seua adhesió a l’Agenda Urbana Espanyola.

Send this to a friend