Alcoi projecta millores en dues rotondes d’accés a polígons

La inversió és d'uns 60.000 euros finançats quasi íntegrament per IVACE

Alcoi projecta millores en dues rotondes
Senyalització horitzontal en l’entrada a Cotes Altes.

Aquest divendres acabava el termini perquè les empreses interessades es presentaren per a optar a la realització de dues actuacions en rotondes de polígons industrials d’Alcoi. Fins al moment, dos s’han presentat al projecte del Santiago Payá i una al de Cotes Altes.

En el cas d’aquest últim, actualment la glorieta es troba senyalitzada només horitzontalment. A causa del desgast de la pintura i la falta de visibilitat, la intersecció pot resultar perillosa per als diferents usuaris de la via. Per això, l’actuació proposada planteja la construcció de les illetes necessàries per a millorar la funcionalitat de la rotonda. Es preveu que aquestes siguen remontables per a facilitar el gir als camions. Així mateix, s’intervindrà sobre l’itinerari d’accés en el polígon que presenta problemes d’accessibilitat.

El pressupost base de licitació és de 30.000 euros i el termini d’execució de tres setmanes.
Quant a l’altra actuació, consisteix en la millora de la vegetació existent en la rotonda del polígon Santiago Payá situada en l’encreuament dels carrers Filà Benimerins i Filà Asturians, al costat de la renovació del paviment amb nous materials que milloraran paisatgísticament la rotonda.

En aquest cas, el pressupost base de licitació és de 29.340 euros i el termini d’execució és de tres setmanes.

Les dues actuacions s’emmarquen en el programa d’ajudes per a la modernització de polígons de l’IVACE (Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial), corresponent a l’any 2022. Així, tots dos projectes s’han dut a terme adequant-se a les bases de la convocatòria que finançarà el 98,61% de totes dues actuacions.

“Estem davant dues actuacions de millora de les nostres àrees industrials que se sumen a totes les que hem fet en els últims 5 anys, a través de la subvenció de l’IVACE de 3,4 milions i que també té una aportació de l’Ajuntament d’Alcoi de 2,6 milions. Són més de 6 milions que formen part del pla Impulsalcoi i evidentment són actuacions consensuades amb tots els agents industrials de la ciutat”, indica el regidor d’Empresa, Alberto Belda.

Send this to a friend