Alcoi recorda a les víctimes del nazisme

En l'homenatge es van afegir dues plaques més en ‘El lloc de Memòria’

Alcoi recorda a les víctimes
Membres de la corporació municipal i de l’IES Andreu Sempere, en l’homenatge del divendres.

L’any 2019 el Consell de Ministres d’Espanya va declarar el 5 de maig com el ‘Dia d’Homenatge als espanyols deportats i morts en Mauthausen i en altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya’. Alcoi el divendres es va sumar a aquesta commemoració en un senzill acte al qual van acudir membres de la corporació municipal i també estudiants i el director de l’IES Andreu Sempere.

Precisament, tres estudiants del citat centre van intervindre, igual que ho va fer l’alcalde, Toni Francés i l’edil d’Educació, Jordi Silvestre.

En les intervencions es va fer al·lusió a la importància de “la lluita contra la indiferència i l’oblit”, i el primer edil va assenyalar que “el feixisme és el gran càncer de la democràcia”.

L’homenatge va tindre lloc en Cervantes, en el lloc denominat ‘El lloc de la memòria’, inaugurat a la fi de 2021 per a retre homenatge als alcoians exiliats, en el qual apareixen plaques amb els seus noms.

L’acte es va aprofitar per a incorporar dues noves plaques de dues víctimes de les quals no es tenia coneixement en 2021: Francisco Espí Silvestre i Francisco Espí Carbonell. En l’acte també es va deixar un centre de flors en la zona de les plaques.

Send this to a friend