Alcoi supera els mil usuaris del contenidor de fem orgànic

Hi ha 45 establiments considerats grans productors que també participen en la recollida

Alcoi supera els mil usuaris
Per a fer ús del contenidor es necessita clau. ARXIU

Alcoi ja compta amb més de 1.000 usuaris registrats que fan ús del contenidor marró per a la recollida del fem orgànic un sistema que va ser implantat l’any 2020. L’ús d’aquest nou contenidor, que funciona amb clau per a garantir una correcta utilització, està ajudant a reduir el que es tira al contenidor gris on van les restes que no es poden reciclar.

Cal assenyalar que utilitzar el sistema amb clau evita que es depositen altres tipus de residus i fa que la gent realment s’interesse per la recollida orgànica. Per aquest motiu, s’ha aconseguit que el Consorci de Residus faça una bonificació del 20% per la bona qualitat dels residus orgànics que separa la ciutadania a Alcoi.

A més de donar clau als usuaris del carrer, també es recull l’orgànica als considerats grans productors, com a residències, mercats, bars i restaurants, establiments de venda d’alimentació o menjadors escolars, oferint-los un contenidor molt a prop o el servei porta a porta. Actualment hi ha 45 usuaris i l’objectiu al qual es vol arribar és als 245 establiments que facen aquesta recollida separativa.

Cal tindre en compte que totes les restes orgàniques que depositen en el contenidor marró van a una planta de compostatge que el febrer de 2021 ja va certificar el seu abonament per a poder utilitzar-ho per a compost.

Amb aquestes millores s’ha reduït la quantitat de fem que va al contenidor de resta (grisa), concretament, en 4 anys en més de 3.000 tones, i cal assenyalar que durant 2021 s’han recollit 307 tones de la fracció orgànica. Quant al 2022, s’estan acabant de recopilar les dades i en breu es donaran a conéixer.

Send this to a friend