Alcoi trasllada el seu suport a les famílies ucraïneses residents

El dilluns s'ha convocat una concentració per la pau en la plaça d'Espanya d'Alcoi

Aquesta setmana es poden avalar les propostes dels pressupostos participatius
Exterior de l’Ajuntament d’Alcoi. | ARXIU

Aquesta setmana va esclatar una guerra a Ucraïna després de l’atac militar de Rússia i, aquest mateix dijous, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va traslladar una carta de suport i solidaritat de l’Ajuntament a les 33 persones d’origen ucraïnés que viuen a la nostra ciutat. Des del Consistori es recorda que Alcoi és una ‘Ciutat acollidora’, després que el ple de setembre de 2015 aprovara per unanimitat l’adhesió a la Xarxa de Municipis d’Acolliment de Refugiats de la Federació Espanyola de Municipis i províncies.

Aquesta condició de ‘Ciutat acollidora’ porta associada diverses qüestions, com per exemple, instar “ la Comissió Europea, a través dels nostres representats en la Unió, que sol·liciten als països amb interessos en el conflicte, que òbriguen les vies polítiques que permeten acabar amb la guerra” o que “l’Ajuntament es pose en contacte amb la resta de ciutats que conformen l’ens, i també amb ACNUR i la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, per a conéixer en quina mesura es pot contribuir a posar solució al problema, acollint temporalment refugiats”.

En paraules del primer edil, “des de l’Ajuntament d’Alcoi hem traslladat tot el nostre suport i solidaritat a les persones d’origen ucraïnés que viuen a la nostra ciutat. Alcoi sempre ha sigut una ciutat oberta i solidària i una vegada més estem a la disposició del que necessiten en aquests moments tan complicats. Esperem que es retiren les tropes russes i puguen trobar una solució pacífica i satisfactòria al conflicte a través de la diplomàcia”.

MOCIÓ DE COMPROMÍS
D’altra banda, Compromís va anunciar ahir que presentarà en el pròxim ple de l’Ajuntament una moció per a condemnar la guerra d’Ucraïna i reiterar l’oferiment d’Alcoi com a ciutat acollidora, fent al·lusió la formació valencianista a l’acord citat anteriorment. El portaveu i regidor Màrius Ivorra, assegura que “estem molt preocupats per les diferents conseqüències que aquesta ocupació armada pot provocar, tant per a la població civil ucraïnesa, com per a l’economia global, especialment a les nostres comarques”.

A través de la moció, Compromís també pretén “instar tant el govern de l’Estat Espanyol com a la Generalitat Valenciana per a treballar amb la finalitat de minimitzar els danys sobre la població d’aquest país”.

CONCENTRACIÓ EL DILLUNS
La resposta ciutadana a aquesta guerra no s’ha fet esperar i ja hagut mobilització amb la convocatòria d’una concentració. Està previst que siga dilluns que ve 28 de febrer, a les 19 hores, en la plaça d’Espanya d’Alcoi, sota el lema ‘No a la guerra’.

Send this to a friend