Amigos de la Música torna amb la huitena Setmana del Piano

Arriba marcada per les mesures de seguretat que imposa la pandèmia

Una de les actuacions de la Setmana del Piano d’Amigos de la Música. | ARXIU

L’Asociación d’Amigos de la Música d’Alcoi reprén la seua activitat després del parèntesi obligat a conseqüència de la pandèmia i ho fa amb la seua ja clàssica Setmana Gran del Piano, que degué celebrar-se abans de l’estiu, en la seua data habitual, però que enguany va haver de retardar-se per motius obvis. En aquesta ocasió, la Setmana del Piano arriba a la seua huitena edició.

La setmana començarà el dilluns 7 amb un concert de música barroca, amb ‘clavicémbalo’, flauta barroca i soprano, i algunes peces molt conegudes a càrrec de Francesc Estèvez, Xavier Terol, reconegut músic valencià, i la soprano també valenciana Cristina Sánchez Picazo.

Com a novetat, s’ofereix un tribut al famós cantant hispà-francés Luis Mariano, en el 50 aniversari de la seua defunció, amb quatre de les seues cançons més famoses. Aquest homenatge s’emmarca en un recital líric, que comptarà amb sarsuela i cançons de musicals famosos, i un record molt especial a Freddy Mercury. Com a curiositat, en aquest concert per al dimecres 9, s’estrenarà una peça de principis del segle XX de l’il·lustre compositor alcoià José Jordá valor, titulada ‘Galop Alcoi-Gandia’.

En la present edició es comptarà amb dos pianistes alcoians: el dimecres dia 8, Marisa Blanes amb un programa que inclou obres de Beethoven, Albéniz i Carlos Palacio, entre altres; i el dijous 10 presentaran al jove talent alcoià Pol Requena, de tan sols 16 anys d’edat. Finalment i com a tancament de la Setmana, el divendres 11, dos intèrprets de gran prestigi nacional i internacional com són la violoncel·lista de Valladolid Georgina Sánchez i la violinista de Madrid Erica Ramallo Lucini, acompanyades pel pianista natural de Muro, Juan Gadea.

Els concerts seran en el Saló Rotonda del Círculo Industrial, on és obligat l’ús de mascareta i higiene de mans. Els programes de mà es podran descarregar online allí mateix.

Send this to a friend