Aquesta nit decau el toc de queda

Des de les 00 hores entren en vigor les noves mesures en la Comunitat

Aquesta nit decau el toc de queda
Des de demà no hi haurà límit en les reunions socials i l’hostaleria podrà obrir fins a la 1 de la matinada. | ARXIU

A les 00 hores entren en vigor les noves mesures anti Covid en la Comunitat Valenciana, les quals comporten que aquesta nit decaiga el toc de queda, ja que el President Ximo Puig va anunciar el seu alçament. Les limitacions pautades des de demà dimarts, seran aplicable fins a les 23’59 hores del 30 de juny. 

D’altra banda, també destaca que s’elimina la limitació de persones en les reunions socials i familiars, que fins ara estava establida en 10 persones, tant en espais públics com privats. No obstant això, encara que no hi haja un màxim establit, des de la Generalitat es continua recomanant l’ús de la màscara, la distància i la ventilació.

Les noves pautes a seguir també concerneixen a l’oci nocturn, l’obertura del qual estarà permesa a partir de demà encara que amb unes certes limitacions, com ara el seu tancament a les 2 de la matinada i sense que estiga permesa la zona de ball. Es tracta d’un sector molt afectat per les restriccions per a frenar la Covid-19, ja que els seus establiments porten tancats diversos mesos.

A més, quant als aforaments en els locals d’oci nocturn, són els mateixos que els establits en hostaleria i restauració: al 50% a l’interior i al 100% a les terrasses. En aquest cas, “l’ocupació de les taules serà d’un màxim de 6 persones per taula en interior i de 10 persones per taula en exterior”, segons s’ha publicat en el DOGV (Diari Oficial de la Generalitat Valenciana), i el qual pot consultar al complet en aquest enllaç.

Precisament en l’hostaleria s’ha ampliat l’horari de tancament, i serà segons llicència de cada establiment, encara que amb un màxim establit a la 1 de la matinada, i sense acceptar comandes a partir de les 00’30 hores. En aquest sector “l’ocupació de les taules serà d’un màxim de 10 persones per taula o agrupacions de taules, llevat que siguen convivents”.

D’altra banda, es va acordar en la Mesa Interdepartamental l’obertura dels aforaments en el culte i avanços en els grups d’excursions guiades i en escoles d’estiu. Respecte a activitats de guia de turisme “el grup màxim serà de 25 persones en espais a l’aire lliure i 15 persones en espais tancats, incloent al guia turístic”.

Send this to a friend