Arriba a la seua fi l’Any Jubilar de la Mare de Déu del Miracle contestà

A causa de la pandèmia, la Penitencieria Apostòlica del Vaticà va autoritzar una pròrroga per a poder concloure així aquest temps amb una celebració

Romerías de la Mare de Déu
Les romeries de la Mare de Déu pels carrers va ser un dels actes | Arxiu

Cocentaina posa el punt final a l’Any Sant Jubilar concedit per la Santa Seu a la fi del 2018 amb motiu de la celebració del V Centenari del miracle de la Mare de Déu. Cal recordar que aquesta efemèride es commemorava el passat 19 d’abril però el confinament derivat de la crisi sanitària del Coronavirus va impedir que se celebraren les festes patronals en honor a la Mareta amb els seus actes habituals.

La clausura del citat Any Sant es va efectuar la vesprada del dissabte en el transcurs d’una missa solemne que va tindre lloc al pati d’armes del Palau Comtal, amb aforament limitat, i que estarà presidida per la icona de la Verge del Miracle. A més es contemplava el tret de les 27 salves en record del miracle de la patrona així com que el quadre de la Verge entre en la Capella de sant Antoni Abat del mateix Palau per a tornar així al lloc en el qual, segons està reflectit en Acta Notarial, es va produir el prodigi de les llàgrimes de sang el 19 d’abril de 1.520 “la missa va estar presidida pel Bisbe Emèrit de Huelva i natural de Benimarfull, Don José Vilaplana. Pesem en ell perquè fa molts anys que volíem que vinguera a compartir amb nosaltres les Festes Patronals de la Mareta i creem que aquesta era una bona ocasió”, assegurava aquesta setmana el Director Espiritual de la Pia Unió i titular de la Parròquia de Santa María; Don Eduardo Rengel.

Recordar que l’Any Sant Jubilar va començar el maig de 2019 i havia d’haver finalitzat en la passada primavera després del pas de nombrosos pelegrins per Cocentaina per a visitar a la Mare de Déu del Miracle i rebre la indulgència plenària. No obstant això, i a causa de la pandèmia, la Penitencieria Apostòlica del Vaticà va autoritzar una pròrroga per a poder concloure així aquest temps amb una celebració a la qual pogueren assistir fidels i devots.

Send this to a friend