Celebració virtual a Alcoi dels col·legis pel Dia de la Pau

Amb la creació d'un mural digital i diverses activitats, com ‘Una pregunta per la Pau’

En el CEIP Sant Vicent s’han desenvolupat aquesta setmana diverses activitats.

Enguany la pandèmia ha impossibilitat la celebració del Dia de la Pau i de la No violència, que es commemora hui, 30 de gener, amb els habituals actes que es duen a terme i els principals protagonistes dels quals són els estudiants dels centres educatius d’Alcoi.

Amb l’objectiu de mantindre la celebració, però adaptada a la situació actual, des de la regidoria d’Educació i dels diferents centres, ahir es van realitzar les activitats virtualment.

Sota el lema ‘Dóna’m 1 minut de Pau’, es van dur a terme dues activitats principals, la primera d’elles ha consistit en la creació d’un mural digital, format per vídeos curts i relacionats amb la cultura de la pau, el propòsit de la qual ha sigut sensibilitzar sobre la greu situació que pateixen milions de persones a tot el món en relació amb l’absència de pau. El resultat d’aquest mural, en el qual han participat El Romeral, Horta Major, Sant Vicent, Miguel Hernández, Pare Vitòria i Andreu Sempere, està en la web de la regidoria d’educació.

La següent activitat desenvolupada va rebre el nom de ‘Una pregunta per la Pau’, en la qual l’alumnat va realitzar les seues preguntes a la voluntària i vocal de Comunicació i Incidència Política en Metges del Món de la Comunitat Valenciana, Andrea Sixto, a través d’una videoconferència.

A més, la secció infantil de l’Escola de Belles arts ha preparat unes pancartes amb paraules positives sobre la pau o la solidaritat.

ACTIVITATS EN EL CEIP SANT VICENT
Al llarg d’aquesta setmana el CEIP Sant Vicent ha dut a terme nombroses activitats, com ara jocs, tallers i cançons, amb motiu del Dia de la Pau i de la No Violència. Així, cada dia van comptar durant alguns minuts bones notícies, entre tots els alumnes s’ha elaborat el ‘Muro dels desitjos’, en el qual cada alumne i alumna ha pegat el seu bon desig per a enguany; i a més, els grups de 4ºA i 4ºB han participat en l’activitat proposada per l’Ajuntament, ‘Dóna’m 1 minut de Pau’.

Send this to a friend