Cocentaina celebrarà les seues Festes de l’11 al 14 d’agost

El 24 de juny tindrà lloc la Publicació, acte que servirà per a anunciar l'arribada dels festejos

Cocentaina celebrarà les seues Festes de l'11 al 14 d'agost
Imatge d’arxiu de les passades festes de Moros i Cristians de Cocentaina.

La Federació Junta de Festes de Cocentaina ja es troba immersa en els preparatius per a la pròxima trilogia en honor a Sant Hipòlit Mártir. Des de l’entitat, en la qual enguany s’estrena Rafael Monar Blanes com a president, van donar a conéixer setmanes arrere el calendari fester de 2023, en el qual figura que les esperades Festes de Moros i Cristians tindran lloc entre l’11 i el 14 d’agost.

Abans d’això, el dissabte 27 d’aquest mes se celebraran les paelles al Pla de la Font i el 24 de juny tindrà lloc la Publicació, acte que servirà per a anunciar l’arribada dels festejos. Cal esmentar que els dissabtes 20 de maig, 3, 10 i 17 de juny; estaran reservats per a celebrar els corresponents assajos previs dels publicadors.

El citat calendari segueix amb la presentació de càrrecs al pati d’armes del Palau Comtal l’1 de juliol, la presentació de la revista de festes el divendres 14 i la representació anual de Teló Teatre el diumenge 30.

Tots els dissabtes del mateix mes de juliol, des del dia 8, tindran lloc ‘Voltetes’ pel Passeig del Comtat i entre l’1 i el 9 d’agost s’efectuarà el solemne novenari dedicat al patró en la parròquia de Santa María.

La setmana festera donarà principi el cap de setmana del 5 i 6 d’agost amb el tradicional ‘Dia dels Comptes’ i a partir d’ací se succeiran les activitats estant previst que la Colla Mal Passet realitze el seu concert de música festera el diumenge dia 6, l’Ateneu Musical el dilluns 7 i la Unió Musical Contestana el dijous 10. Totes aquestes iniciatives, com és habitual, es realitzaran al pati d’armes del Palau Comtal.

El dimarts 8 d’agost serà el torn de l’esperada ‘Volteta dels Xiquets’ i la setmana festera arribarà a la seua recta final amb el trasllat de la imatge xicoteta de Sant Hipòlit, des de la Parròquia del Salvador al Monestir de la Mare de Déu del Miracle. El calendari fester proposat per la Junta de Festes conclou el dimecres 7 de desembre amb la ‘Olleta de la Puríssima’, un altre dels actes singulars.

Send this to a friend