Comiat de lliga del Patí Alcodiam amb una altra decepció

Ni tan sols va haver-hi treva per al Alcodiam en el comiat de la competició. Els de Sergi Punset van baixar el teló de lliga amb una nova decepció. Cinc gols es van portar d’un Vic que s’estava jugant la permanència. Qui li ho anava a dir a aquest equip fa un parell de temporada quan va caure en desgràcia per la negligència dels seus dirigents. Des de llavors, el Vic sobreviu com pot quan en època de bonança econòmica era un assidu en la conquesta de títol i la presència en finals.

Amb la seua victòria en el pavelló Miguel Sarasa va aconseguir salvar el coll, el mateix que Girona, Lloret i Alcobendas, que seguiran una altra temporada en la OK Lliga, mentre que Vendrell, amb la seua derrota a Lleida, acompanyaran a Sant Cugat i Alcodiam, que ja estaven descendits.

El Alcodiam tornarà a Primera Divisió –ara denominada OK Plata–cinc temporades després de l’últim ascens. Els blaugrana tornaran a la divisió de plata de l’hoquei estatal –categoria que no trepitjaven des de la temporada 2013/14– després de completar el seu pitjor curs en la màxima categoria. Només quatre victòries en trenta jornades, un total de vint-i-tres derrotes, a més d’un pobre bagatge de 65 gols a favor per la barbaritat de 126 en contra, més de quatre de mitjana per trobada.

La temporada del Alcodiam va quedar resumida en els deu primers minuts del xoc contra el Vic. Va ser un voler i no poder mentre que el seu rival amb poc va ser capaç de fer molt de mal en la porteria de Guiri.

Quatre gols, quasi un de darrere d’un altre, van tallar d’arrel qualsevol il·lusió als pocs aficionats presents de veure guanyar al seu equip en l’últim partit de la competició.

Va ser un exazulgrana, Aniol Mangues, qui es va encarregar d’obrir el marcador als quatre minuts. Tres després, Tirso Gómez inaugurava el seu particular festival golejador en aquesta trobada, aconseguint el primer dels quatre que va anotar per al Vic.

El tercer va vindre a penes un minut més tard del segon, amb el Alcodiam desbordat i fent aigües pertot arreu, no tardant a arribar el quart, també obra de Tirso Gómez, en el minut 10.

D’ací fins al final del primer temps, pacte de no agressió i al descans s’arribava amb 0-4. Res més començar la segona meitat, Jessel Oller va fallar un penal que va poder suposar el cinqué en el compte del Vic. Poc després, qui va encertar va ser Carlos Pérez, que en el 29 signava el punt de l’honor dels blaugrana. El canterano va poder fer un segon gol des del punt de penal, però aquesta vegada no va aconseguir superar a Ernest Brugaya. Segons més tard va vindre el directe amb el qual Tirso Gómez va signar el definitiu 1-5. A quinze segons del final, Tirso Gómez va veure la blava però l’italià Simone Romano no va ser capaç d’anotar.