De Rodes al bulevard i més mesures anticrisi

Arranca el nou curs polític a Alcoi

Inici nou curs polític a Alcoi
Zona per la qual transcorrerà el futur bulevard. ARXIU

El nou curs polític arriba marca  per l’actual escenari econòmic i social que protagonitza la pandèmia. Per a combatre els seus efectes, l’Ajuntament va llançar al juny el pla Reactiva Alcoi, un programa d’ajudes extraordinàries que el govern municipal té intenció de prolongar amb l’objectiu posat en “la reconstrucció econòmica de la ciutat, que continuarà sent la nostra prioritat en els pròxims mesos”, assenyala l’alcalde, Toni Francés.
En aquest sentit, el primer edil remarca que l’Ajuntament d’Alcoi va llançar les ajudes ‘Reactiva Alcoi Comerç’, específiques per a incentivar el consum local, i destinades als comerços, hostaleria i negocis de proximitat. Un tipus de mesures que, segons avança, “continuarem impulsant-les en el que queda d’any i plantejarem unes altres de cara a l’any pròxim”.

Amb tot, Francés incideix en què l’actual crisi no frenarà projectes que el govern municipal té en cartera des de l’inici de la legislatura, com és el cas del futur parc tecnològic de Rodes. Sobre aquest tema, apunta que el projecte d’execució estarà llest abans que finalitze 2020 i està previst l’arrancada de les obres durant el primer trimestre de l’any pròxim.
Recordar que un dels projectes emmarcats a Rodes és el del Centre de Turisme (CdT) d’Interior, les obres del qual assumeix la Generalitat, i que també veurà la llum quan tire a caminar el complex tecnològic.
I al costat de Rodes, per a la recta final de 2020 es preveu també la posada en marxa definitiva del Centre de Malalts Mentals situat en el Barranquet de Soler, que després d’acumular una dècada de retard, sembla que per fi la seua obertura és a prop. La Generalitat, que té la titularitat del servei, ultima en aquests moments els tràmits per a la recepció de les instal·lacions, cedides fa mesos per l’Ajuntament, i treballa també en la dotació de personal.

Conversió en zona de vianants del Centre
Un altre front obert és el de la conversió en zona de vianants del Centre, que encara unes setmanes decisives per a la seua implementació definitiva. De fet, el govern municipal ha anunciat la seua intenció de portar al pròxim ple l’ordenança municipal reguladora.
Una cosa pendent en aquest context és el condicionament de zones d’aparcament als voltants dels carrers per als vianants, els anomenats pàrquings dissuasius, i un d’ells és el que es pretén habilitar en la zona de La Riba. L’alcalde informa en relació a aquest assumpte que a l’octubre “passarà pel Ple l’acord de compra dels terrenys”, alhora que explica que es treballa a més en l’adequació d’espais en la zona del Camí, com també en la cerca de solars disponibles en el barri de Santa Rosa, més concretament en els voltants del Romeral i les Paulas.

Esport i pla Edificant
D’altra banda, les obres dins del Pla Edificant de la Generalitat continuen en marxa. Les actuacions en els col·legis El Romeral, Sant Vicent i Horta Major estaran acabades pròximament i no afectaran la realització de les classes, amb una inversió total de més de 12 milions d’euros a la nostra ciutat.
Això en el pla educatiu, i pel que respecta a la millora d’instal·lacions esportives, Toni Francés recorda que pròximament finalitzaran les obres de construcció del nou camp de futbol de gespa artificial, igual que en el poliesportiu Francisco Laporta també s’ultima la instal·lació de la coberta de la pista exterior als pavellons.
Al costat d’aquests dos projectes, l’alcalde destaca el de la pista de BMX que s’habilitarà en la zona de Trencacaps, al costat de la Colònia d’Aviació, les obres de la qual estan a punt d’adjudicar-se.

Colònia d’aviació
I precisament l’annexió dels terrenys de la Colònia d’Aviació és un altre dels temes que, segons el primer edil, marcarà l’activitat municipal en els pròxims mesos. En aquest sentit, indica que a l’octubre arribarà l’aprovació definitiva del projecte per a la integració dels terrenys en el barri de Santa Rosa, on a més el Ministeri de l’Interior té previst invertir mig milió d’euros per a la seua adequació.
Cal recordar que l’objectiu és aprofitar per a dotar al barri de nous serveis i que fa uns anys es va dur a terme un pla de participació ciutadana en el qual els veïns van decidir quines eren les dotacions que consideraven necessàries, entre elles, una piscina i altres instal·lacions esportives.

Bulevard i sòl industrial
Per a acabar, l’alcalde remarca un altre dels projectes que centraran el nou curs polític, com és el vial de connexió per la cornisa nord de la ciutat, és a dir, el denominat bulevard, que recorrerà el traçat entre la costa de La Salle i la rotonda del Collao, en Batoi. L’any passat es van estar recollint les propostes dels veïns i el següent pas serà la licitació de la redacció del projecte, que s’executarà per fases, començant pel tram fins a la confluència amb Isabel la Catòlica.
Finalment, en relació a la demanda de sòl industrial, Toni Francés recorda que està pendent el projecte d’urbanització del polígon el Clérigo, que posarà a la disposició de les empreses al voltant de 100.000 metres quadrats de sòl, als quals se sumen més de 800.000 que contempla el nou PGOU, que està a l’espera de la seua aprovació definitiva per part de la Generalitat; un tràmit que també està previst que es materialitze abans que acabe enguany.

Send this to a friend